Вестник Борба - Новини от Велико Търново

Започва подборът на 500-те семейства, които ще получат безплатно газови и пелетни котли

С проект за 1,5 млн. ще спират замърсяванията в двата старинни квартала „Варуша“ и „Асенов“

БЛИЗО 500 СТАРИ ПЕЧКИ НА ТВЪРДО ГОРИВО ЩЕ БЪДАТ ПОДМЕНЕНИ БЕЗПЛАТНО В ДВАТА СТАРИННИ КВАРТАЛА „ВАРУША“ И „АСЕНОВ“, а кметството вече започна реализирането на един от най-значимите проекти в града, за който „Борба“ пръв съобщи.

Какво ще се случва около усвояването на средствата и екологичния ефект заради големия обществен интерес по темата разясниха на пресконференция заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и Зорница Кънчева-Миладинова, началник на отдел „Околна среда“.

Read more
ОЩЕ НОВИНИ ОТ ДЕНЯ

410 млн. лв., вложени в търновското му предприятие, правят „Кроношпан“ най-големия чуждестранен инвеститор в региона

ВЛОЖЕНИЕ ОТ 410 МЛН. ЛЕВА ДОСЕГА ПРАВИ „КРОНОШПАН БЪЛГАРИЯ“ НАЙ-МАЩАБНИЯ ЧУЖДЕСТРАНЕН ИНВЕСТИТОР В ЦЯЛАТА ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ. Фирмата промени и местния

Read more

i Food – Седмично меню

Понеделник: Салати: Домати Краставици Зелена салата с кашкавал, чери домати и крутони Бяло зеле със стафиди Снежанка Кьополу Супи: Пилешка

Read more
Спорт
Забава и знание
КАКВО НАЙ-МНОГО ЧЕТОХТЕ МАРТ МЕСЕЦ ПРЕЗ 2015, 2016 И 2017Г.

Семейство направи в Хотница биоферма за новия хит лечебни гъби шийтаке

Съпрузите Диана и Атанас Димовски и дъщеря им Тоника влагат свои пари в начинанието, за да живеят на село СЕМЕЙСТВО ИНВЕСТИРА СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА В БИОФЕРМА за гъби шийтаке, които са лечебни и отлична храна за вегани. Стопанството на съпрузите Диана и Атанас Димови и на дъщеря им Тоника се намира в наследствена къща в Хотница. Начинанието е разработвана от доста време идея, а земеделският производител е 26-годишната госпожица Тоника, възпитаник на ВТУ. Биофермата върху два декара двор е кръстена „Тодина“ и е разположена в оранжерия, която засега е една, но ще бъдат няколко. До момента фамилията е инвестирала около 10 000 лева свои пари и се надява бизнесът да потръгне. Смелата инвестиция пък е единствена във Великотърновска област и не само при нас.

Read more

Един ден във Втора хирургия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”

Д-р Иван Манчев: „Имали сме и имаме много успехи, случват се и неудачи, но всичко посрещаме заедно, в екип” СЕМЕЙСТВОТО НА ВТОРА ХИРУРГИЯ ВКЛЮЧВА ШЕСТИМА ЛЕКАРИ, 10 МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И ЧЕТИРИ САНИТАРКИ. ПРЕЗ ЗЛАТНИТЕ ИМ РЪЦЕ ПРЕМИНАВАТ ГОДИШНО 1000 ЧОВЕКА, от които около 200 деца. В сектора се лекуват пациенти от 0 до 18 години с вродени заболявания на предната коремна стена, гастроинтестиналния тракт, външни полови органи, травми на меките тъкани, гръден кош, корем и леки термични травми.

Read more

error: Съдържанието е заключено!