Десет проекта в региона чакат пари от кампанията „За чиста околна среда”

Публикувана в брой: 59 / 2013-03-26
Видяна: 547 пъти

Десет проекта от Великотърновска област бяха одобрени от екоминистерството и ще получат финансиране в рамките на националната кампания „За чиста околна среда” и обявения конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам“ 2013. Той стартира през януари, като средствата се осигуряват от ПУДООС - Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ. В конкурса се включиха общини, кметства, училища и детски градини от цялата страна, като целта на кампанията е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда.
До 10 хил. лв. ще получат общините Стражица, Елена, Горна Оряховица и Златарица, както и кметствата Беляковец, Поликраище и Джулюница. Проектът на Община Елена е за сумата от 10 хил. лв. и предвижда почистване, обновяване и облагородяване на парк „Калето“.
Проектът на Община Стражица също е за 10 хил. лв. и е за създаване на зона за отдих в кв. 102 на града, в района на автогарата в западната й част. Зона за отдих ще бъде направена и в община Златарица в местността Лъката, където ще бъдат създадени зелени площи, цветни лехи и ще бъдат засадени дървета.
До 5 хил. лв. ще получат СОУ „Максим Райкович“ в Лясковец, детска градина „Соня“ във Велико Търново и ЦДГ „Здравец“ в село Първомайци.

В. ВАЛЕНТИНОВАadress etap, bus, group, plus, grup plus, sofia, varna, dobrich, veliko tarnovo, albena, shumen, silistra, omurtag, targovishte

stroitelna borsa, atlas, stroitelni materiali, veliko tarnovo

shtastliveca, restorant, veliko tarnovo

victoria imoti, Veliko Turnovo

starcheski dom, dragijevo, Veliko Turnovo

san marco, veliko tarnovo

britos, novata bira na bulgaria, veliko tarnovo

transins, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobile

nadin, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobileobshtina Elena

obshtina Pavlikeni

scena na vekovete, veliko tarnovo, opera, carevec

Експерт Акаунтинг ООД - счетоводство, ддс, данъци, трз, заплати, отчет, декларации, осигуровки, право, закон. Expert Accounting