„Щастливеца“ кани на гости в миналото

Публикувана в брой: 62 / 2013-03-29
Видяна: 3332 пъти


„Щастливеца“ 2 се намира във Велико Търново, ул. „Христо Ботев“ 3, Сити център Полтава, телефон: 062 60 60 53.


ХОРАТА ДА СЕ ПОЧУВСТВАТ КАТО У ДОМА СИ – ТОВА Е ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА РЕСТОРАНТ „ЩАСТЛИВЕЦА“ 2 в някогашното кино „Полтава” във В. Търново. Задачата не е трудна за изпълнение, когато отвсякъде клиентите са заобиколени с топлина, уют и предразполагаща атмосфера, която ги кара да се пренесат мислено вкъщи. Всичко е издържано в стил 30-те и 40-те години, или т.нар „винтидж“, а черно-бели фотографии от миналия век доближават до Алеко, патрона на ресторанта. Старинни часовници, отброяващи времето, телефони, които всеки момент ще звъннат, и пиано, изпод чиито клавиши ще прозвучи любимата им мелодия, кара посетителите да забравят истинската цел на посещението си, а именно да се насладят на разнообразното меню на ресторанта. Клиентите с усмивка биха посегнали към бутилките с изящни вина, които са подредени в шкафове, напомнящи ни тези в домовете им.
Всеки детайл в интериора на „Щастливеца“ е изпипан до последната подробност – от саксиите с цветя, които красят масите, до поредиците от книги за малки и големи, наредени върху грижливо подредените бюфети. Оригиналните решения са в резултат на екипната работа на дизайнера Дидо, готвачите, сервитьорите и управителите на ресторанта. Всяка декоративна възглавничка и изящна порцеланова кукла пък е дело на Виолета Чалъкова. Уникалните интериорни решения впечатляват както българите, така и чужденците.
„Обичам го. Това е най-хубавото място, което съм виждала в България. Снимките, вазите, всичко е невероятно, толкова е френско. Храната е много вкусна, а обслужването е перфектно. Желая на екипа всичко най-хубаво“, казва австралийката Анн, която е редовен клиент на ресторанта.
„Щастливеца“ 2 е разположен на две нива и предлага 120 места, които обаче ще се удвоят през лятото, когато врати за посетители ще отворят и терасите на заведението. Верен на своето мото „Колекция от вкусове и аромати“, екипът на заведението залага на авторско и богато меню, в което всеки може да намери подходящото за себе си ястие. Ресторантът се съобразява със забързаното ежедневие на хората и предлага дневно меню с традиционни български рецепти, а родителите, които избягват да се хранят навън, могат да разчитат на добре оборудвания детски кът, в който децата им да се забавляват. За малчуганите се грижи професионален педагог, който работи и с предварителни заявки за специални събития.
За всеки рожден ден, юбилей, годишнина или друг личен празник може да се разчита на „Щастливеца“ да създаде уникална атмосфера според желанията и нуждите на клиентите.