Над 100 рисунки, обединени от темата „С очите си видях бедата”, бяха наредени в горнооряховската пожарна

Публикувана в брой: 105 / 2013-06-04
Видяна: 850 пътиМоже ли да се гаси пожар от любов? На този въпрос опитаха да отговорят вчера горнооряховските пожарникари, които бяха домакини на деца от детските градини в Г. Оряховица. По традиция около 1 юни местните огнеборци отварят врати, за да посрещнат бъдещите си колеги или просто за да задоволят детското любопитство.
Над 100 рисунки, обединени от темата „С очите си видях бедата”, бяха наредени в горнооряховската пожарна. Най-добрите от тях получиха награди, към които се добавя и правото за участие в националния едноименен конкурс. За малките си гости огнеборците бяха осигурили почерпка. Хлапетата пък им върнаха жеста под формата на стихчета и песнички и на хартиени ръчички – символ на протегната приятелска длан.
Почерпката обаче остана на заден план пред това, което се случи на децата минути по-късно. Четирите пожарни, ескортирани от два полицейски автомобила, предизвикаха истинска суматоха в центъра на града. Вой на сирени, пуснати буркани и надути клаксони белязаха почетната обиколка на хлапетата в сърцето на Г. Оряховица.

Б. МАРИНОВА