Курсове по ароматерапия и индийски мудри започват във Велико Търново

Публикувана в брой: 227 / 2009-11-27
Видяна: 3392 пътиМоника Балаян показва мудра за събиране на енергия и намаляване на теглото.

Успоредно с тренингите ще върви и оздравителна програма, водена от Моника БалаянТренинги по ароматерапия, индийски мудри и работа с родословното дърво започват следващата събота във Велико Търново. Занятията са авторски програми на Моника Балаян и Симана Златева. Освен тренингите те ще проведат за първи път в старата столица и оздравителен курс, който обединява древните оздравителни практики на Изтока и научния подход на Запада.

АРОМАТЕРАПИЯТА Е ДРЕВНОТО ИЗКУСТВО ЗА ДОСТИГАНЕ НА ДУХОВНО, телесно, чувствено, ментално и естетическо съвършенство с помощта на етерични масла. Нашите предци, които се ценили етеричните масла като злато, приписват на тяхното въздействие магически подтекст. Етеричните масла представляват „жива” субстанция в резултат на непрекъснатото движение (вътрешномолекулярни колебания) на всички компоненти на техния състав. Ароматните есенции всъщност са „умно лекарство”, което улучва проблема право в целта.

Енергията на етеричното масло съдържа матрицата на живота на растението, от което е получено маслото. Те възстановяват здравето и изцеляват и душата, въздействайки на фините енергийни обвивки на тялото. В света на Етера съществуват: аромати щитове, които защитават енергийното тяло от външна агресия, аромати целители, които изцеляват физическото и енергийното тяло, аромати психолози, които премахват страховете и развиват способностите, аромати спасители, които спасяват от разрушителни емоции и действия, аромати приятели, които развиват комуникативността, аромати наставници, които обострят визията за своя път към самоусъвършенстване.

МУДРАТА Е МНОГО МОЩНО "ОРЪЖИЕ" - ИНСТРУМЕНТ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ВСЯКА МЕЧТА. Мудрите са йога за ръцете, древен лечебен жест. Ритуалните жестове са се зародили в Древен Египет преди повече от 5000 г. Всеки ден от живота си ние ползваме мудри. Ще видите това, ако обърнете внимание как държите своите ръце през различните фази на деня. Дали дланите ви са отворени, за да приемате нови енергии или стискате юмруци и заключвате в себе си потисната енергия. Или поставяте ръка на гърдите си и така използвате силата им, за да облекчите сърдечна болка...

Езикът на ръцете или жестовете е невероятно могъщ и стои в основата на всички форми на общуване. На курса „Индийски мудри” всеки може да се научи на прости движения с пръстите, които свалят умората и напрежението, съхраняват физическото здраве, усилват чувството на любов и хармония, изострят интуицията, подпомагат разкриването на вътрешната сила, даряват дълголетие, поддържат и развиват сексуалната енергия, отварят пътя към успеха.

ИМА ЛЕЧЕНИЕ НА ЛОШОТО ЗРЕНИЕ БЕЗ ПОМОЩТА НА ОЧИЛА, КОИТО ПО ПРИНЦИП НИКОГА НЕ СА БИЛИ ЛЕЧЕНИЕ. Защото те просто коригират недостатъците на очите ни. В това е категоричен и Уилям Бейтс, популярен в миналото американски офталмолог. Който през 1920 г. взривява света с книгата си „Лечение на лошото зрение без помощта на очила”. И създава свой метод, който е една от най-големите надежди на онази част от човечеството, която винаги е носила очила, но иска да се избави от своите „оптически патерици”. На основата на системата на Бейтс е разработен и оздравителният курс, който започва на 5 декември във В. Търново. Kурсът обединява древните оздравителни практики на Изтока - Индия, Тибет и Китай, научния подход на Запада, метода за възстановяване на зрението на Бейтс и смехотерапия по Казънс.

В своята 30-годишна изследователска практика Бейтс успява да установи много нови факти. И задава въпроси, на които ортодоксалната медицина няма отговори. Защо, ако късогледството се предизвиква от наследствени фактори, то се среща при хора, чиито родители имат идеално зрение. Защо има семейства, в които родителите страдат от далекогледство, а при децата има различни нарушения – при едното кривогледство, при второто – астигматизъм, при третото – късогледство и т.н. Как се обяснява това, че очите на един човек може да имат диаметрално противоположни нарушения на зрението – едното да е с късогледство, а другото с далекогледство?

Системата на Бейтс може да бъде разделена на четири направления: общо (физическо) отпускане, психическо отпускане, допълнителни методи за подобрение на зрението, диета и дишане. В системата са включени и множество комплекси, които водят до преодоляване на заболявания във всички системи на човешкия организъм – кръвна система, стави, изчистване на бъбреци и черен дроб.

05 декември, 14 ч - Индийски мудри

05-12 декември, 18 ч – Учебно-оздравителна програма

06 декември, 14 ч – Ароматерапия

12 декември, 14 ч - Работа с родословното дърво

Всички курсове се провеждат в хотел „Панорама”. За информация и записване: 62 23 28 и 0888 867 284.adress etap, bus, group, plus, grup plus, sofia, varna, dobrich, veliko tarnovo, albena, shumen, silistra, omurtag, targovishte

shtastliveca, restorant, veliko tarnovo

victoria imoti, Veliko Turnovo

starcheski dom, dragijevo, Veliko Turnovo

san marco, veliko tarnovo

britos, novata bira na bulgaria, veliko tarnovo

transins, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobile

nadin, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobileobshtina Elena

obshtina Pavlikeni

scena na vekovete, veliko tarnovo, opera, carevec

Експерт Акаунтинг ООД - счетоводство, ддс, данъци, трз, заплати, отчет, декларации, осигуровки, право, закон. Expert Accounting