Абитуриенти в деня на изпращането си дариха пари за болно дете

600 ЛЕВА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА 3-ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ ДАРИХА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ОТ ЧУЖДОЕЗИКОВ ПРОФИЛ „АНГЛИЙСКИ ЕЗИК” ОТ СВИЩОВСКОТО УЧИЛИЩЕ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“. Учениците от 12 А клас решили да завършат средното си образование с добра кауза, която да бъде пример за следващите абитуриенти. Ето защо те нарушили традицията при изпращането си, която повелява всеки от тях да подари индивидуално цвете на учителите си. Вместо това зарадвали преподавателите си с по един общ букет, а средствата, които биха дали за цветя, събрали и дарили за благотворителност. Парите са преведени по банков път на името на Кристина Димитрова, която е на 3 годинки и страда от остра лимфоидна левкемия. Лечението на болестта при малки пациенти има добра перспектива, така че лекарите дават надежди за пълното възстановяване на момиченцето.

Read more
ОЩЕ НОВИНИ ОТ ДЕНЯ

Оздравителната програма на ВТУ тръгва без драстични съкращения

35 доценти и професори на възраст между 65 и 68 години ще могат да останат да работят като гост-преподаватели * Спира се приемът в 13 специалности, в които тази година са се записали под 6 студенти
БЕЗ ДРАСТИЧНИ СЪКРАЩЕНИЯ НА ПРЕПОДАВАТЕЛИ И ПЕРСОНАЛ И БЕЗ СЪТРЕСЕНИЯ В ОБЩИЯ КЛИМАТ ЩЕ СЕ СЛУЧИ ПРОГРАМАТА ЗА ОПТИМИЗАЦИЯ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Поне така е замислена цялата процедура в приетия още преди няколко месеца от Академическия съвет на вуза документ. Програмата трябва да бъде утвърдена всеки момент и от Министерския съвет. Това се налага заради промените в бюджета, които университетът иска.

Read more
Спорт
Забава и знание