Във В. Търново започнаха записванията по програмата на НОИ за евтини почивки

Публикувана в брой: 19 / 2014-01-29
Видяна: 4357 пъти

Масажи, процедури с минерална вода и лазерна терапия предлагат на всички с платени осигуровки в 40 спа центъра из страната

СРЕЩУ СИМВОЛИЧНО ЗАПЛАЩАНЕ ВСЕКИ С ПЛАТЕНИ ОСИГУРОВКИ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА НА ЕВТИНИ ПОЧИВКИ И ПРОЦЕДУРИ В 40 СПА ЦЕНТЪРА на територията на страната, а записванията за мераклиите започнаха вчера. Процедурите са по програмите за профилактика и рехабилитация на Националния осигурителен институт (НОИ). Заявки се приемат в подразделенията на държавната фирма „Профилактика, рехабилитация и отдих” ЕАД, като регионалното се намира в стая 206 на Профсъюзния дом, информира за „Борба” Цветана Ангелова от дружеството. С всяка година кандидатите за държавните спа центрове се увеличават, а миналата година в тях са отсядали около 700 човека. Престоят е 10-дневен, а целият пакет струва 200 лв. С 40 лв. по-скъпо излиза ходенето до Павел баня, уточнява Ангелова. Само в първия си работен ден при нея са се записали 40 човека. Сумите, които се плащат, са за храна през целия ден и до 4 процедури, включително различни видове масажи, водни процедури, включително и с минерална вода, тангентори, вани с лечебна луга и кал и т.н.
Право да почиват по програмата имат всички, които са имали осигуровки за последните 6 месеца. Спа пакетът включва още курортна такса и резервационна услуга. Кандидатите трябва да подадат няколко документа в съответното поделение на НОИ 10 работни дни преди самата почивка, като най-важното е направление от личния лекар.
Над 38 хиляди заети българи биха могли да се възползват от възможностите за почивка при изгодни условия.
Тя е достъпна и за пенсионери, които още работят и се осигуряват, както и за хора с инвалидна пенсия, които не са навършили години за пенсия.
Всички санаториуми са разположени в райони с лековити минерални води.
СРЕД НАЙ-ПРИМАМЛИВИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ СА БАНКЯ, ХИСАРЯ, ТЕТЕВЕН, СТАРОЗАГОРСКИ, СЛИВЕНСКИ И ХАСКОВСКИ МИНЕРАЛНИ БАНИ, а най-голямата база, която се предлага, е в Павел баня.
„Тя е с 580 места и единствена в страната предлага екстензия на прешлени. Така се лекуват хернии и шипове”, разказа Цветана Ангелова. Сред предпочитаните балнеоцентрове са балнеохотел “Свети Мина” и почивна станция “Свети Мина - 2” при Бургаските минерални бани, филиалът в Поморие на "Национален комплекс” ЕАД, София, Болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Поморие, която е към Военномедицинска академия – София, и “Специализирана болница за рехабилитация – Бургаски минерални бани” ЕАД. 40-те санаториума са в най-красивите кътчета на България. От възможностите на профилакториумите могат да се възползват и неработещи българи, както и такива, които нямат направление от лекар, но искат да се поглезят с малко спа процедури срещу заплащане на приемливи цени - доста по-ниски от хотелските.

Стилян НАЙДЕНОВadress etap, bus, group, plus, grup plus, sofia, varna, dobrich, veliko tarnovo, albena, shumen, silistra, omurtag, targovishte

shtastliveca, restorant, veliko tarnovo

victoria imoti, Veliko Turnovo

starcheski dom, dragijevo, Veliko Turnovo

san marco, veliko tarnovo

britos, novata bira na bulgaria, veliko tarnovo

transins, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobile

nadin, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobileobshtina Elena

obshtina Pavlikeni

scena na vekovete, veliko tarnovo, opera, carevec

Експерт Акаунтинг ООД - счетоводство, ддс, данъци, трз, заплати, отчет, декларации, осигуровки, право, закон. Expert Accounting