Вестник Борба - Новини от Велико Търново

Сватба в стила на филма „Мама мия“ вдигнаха търновка и англичанин на паметника „Конниците”

Щастливото събитие събра около 50 души от няколко страни

Сватба, лишена от суета и далеч от обичайните у нас, вдигнаха Цвета Кръстева от Велико Търново и любимият й Уилиам Троуър, родом от Великобритания. Двамата се венчаха пред паметника „Асеневци“ в старата столица и събраха приятели от няколко държави и различни български градове. По стечение на обстоятелствата партито преминало под звуците на жива музика, тъй като се получило недоразумение с ангажираното заведение и в един й същ ден мястото било запазено за церемонията и участие на блус група. Това обаче не развалило настроението на младоженците, които приели с усмивка дублирането.

Цвета и Уилиам са заедно от 5 години, имат две деца и живеят в Англия. Тя е на 40, а той на 43 години. Предложението за брак дошло миналата година, а с това и издирването на подходящо място за венчавката.

Read more
ОЩЕ НОВИНИ ОТ ДЕНЯ
Прочети още
Спорт
Прочети още
Крими
Прочети още
Забава и знание
Прочети още
КАКВО НАЙ-МНОГО ЧЕТОХТЕ ЮЛИ МЕСЕЦ ПРЕЗ 2016, 2017 И 2018Г.

15-етажни сгради с висящи градини, подземен паркинг и футуристичен конгресен център предвижда отличеният проект за нов градски център

Италианец спечели международния конкурс на община В. Търново   ИТАЛИАНСКИЯТ АРХИТЕКТ КЛАУДИО НАРДИ ПОЛУЧИ ПЪРВА НАГРАДА В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС ЗА

Read more

Общински чиновници в Г. Оряховица принуждават гурбетчия да си купи 300 кв. м улица, за да строи в имота си

Кметът инж. Добрев: „Изнудване няма, така е по наредба!“ ИВЕЛИН ВЕЛИКОВ Е НА 43 Г. И ПРЕЗ МАРТ ТАЗИ ГОДИНА СЕ Е ЗАВЪРНАЛ при жена си и детето си в Горна Оряховица след 19 г. гурбет във Виена. В Австрия той се занимавал основно с градинарство и дори успял да си купи собствен дом. Накрая решил да се прибере завинаги в родината си и да инвестира изкараните с пот пари в странство, продал си имота във Виена и си намерил парцел със стара къща в кв. „Пролет“. Бил щастлив от хубавия парцел от 960 кв. м. Сделката минала през нотариус и по оценка имотът струвал около 13 000 лева. С продавача си стиснали ръцете и семейството вече си направило планове как ще си построи нов дом.

Read more

Горнооряховецът Веселин Богданов е единственият български треньор за фризьори на „Шварцкопф”

ДА БЪДЕШ ФРИЗЬОР, Е ПРИЗВАНИЕ. В ТОВА Е КАТЕГОРИЧЕН 49-ГОДИШНИЯТ ВЕСЕЛИН БОГДАНОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА, който е единственият български треньор на фризьори на световната компания „Шварцкопф”, обучаващ на занаята и последните модни тенденции хора извън границите на страната. Водил е курсове в Израел, Полша, Унгария и много други държави, където е превърнал в по-добри хиляди коафьори. Веселин има и собствено фризьорско студио в Горна Оряховица, където часовете се записват за седмици напред. Неговата дясна ръка в бизнеса е съпругата му Вилхелмина, с която пристига в България преди няколко години и се установяват в родния си град Горна Оряховица.

Read more

След 11 години в емигрантство 42-годишният Валентин Калайджиев пусна собствена марка дрехи

Уникални кенарени дрехи с етномотиви изработват в шивашко ателие в Килифарево УНИКАЛНИ КЕНАРЕНИ ДРЕХИ С ЕТНОМОТИВИ ИЗРАБОТВА ШИВАШКОТО АТЕЛИЕ НА ВАЛЕНТИН КАЛАЙДЖИЕВ В КИЛИФАРЕВО. Олекотената българска шевица доминира в повечето модели, които 42-годишният мъж сам проектира с много емоция, патриотично чувство и любов към дрехите. В ателието му работят четири шивачки при отлични условия, които са заети на пълни обороти през петте топли месеца на годината, тъй като моделите са предназначени преди всичко за лятото. Валентин обаче усилено търси клиенти от чужбина, като таргетгрупата му са сънародниците ни в Австралия, където проучванията показват, че дрехите с фолклорни носии биха се радвали на голям успех. Всъщност 42-годишният мъж е от района на Сапарева баня, но съпругата му е от Дебелец. Любопитно е, че двамата се срещат в Атина, където са били емигранти, а Валентин е прекарал там цели 11 години. 13-годишният им син е роден в южната ни съседка, а 7-годишната дъщеря – в България. Семейството решава да се върне в родината веднага след като страната ни става член на Европейския съюз, заради възможностите, които се отварят пред България, споделя Валентин. И до днес той не съжалява за решението си и въпреки трудностите и продължаващата години наред криза младият мъж е обнадежден за бъдещото развитие на семейния им бизнес.

Read more

Галина и Андрей тръгват на приключение из Европа с ретро кола

Младата двойка от В. Търново ще измине 10 000 км през 8 държави за един месец ГАЛИНА Е НА 25 Г., А АНДРЕЙ Е НА 30 Г. ЖИВЕЯТ В СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО на малката уличка „Шипка“, която напълно отговаря на името си. Къщата е на момчето, от дядо му, а двамата млади са заедно от 8 години. Тогава той бил шофьор на автобус и пътувал до Стражица. Галина, която е от Горски Сеновец, била ученичка. Андрей доста време заглеждал момичето и накрая се престрашил да я заговори. После двамата се влюбили и заживели заедно. Тя е със специалност „Дизайнер на облекло“, но почти не е работила.

Read more

Търновска фирма единствена у нас изнася люцерна за Китай, досега са инвестирани 2 млн. евро

Ма Инг: „Това е професионален бизнес“ · Виктор Азманов: „Искаме да създадем поминък” ТЪРНОВСКАТА ФИРМА „АЛФА АЛФА Б“ ООД Е ЕДИНСТВЕНОТО ДРУЖЕСТВО У НАС, което изнася люцерна за Китай. Съществува от две години, основен съдружник е 40-годишният Ма Инг, който представлява китайската държава. Управител на фирмата е 36-годишният Виктор Азманов, който стана известен като Белия Буда, защото ходи да се учи при монаси в Китай преди години. Амбициозният млад мъж има доста атрактивни начинания и е председател на Българо-китайската търговско-промишлена камара. Бизнесът с износ на люцерна за Китай обаче няма връзка с тази организация и е договорен на високо правителствено ниво преди две години с подписване на специален протокол между двете държави чрез нашето земеделско министерство и Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китайската народна република.

Read more

error: Съдържанието е заключено!