Ротарианци ще реализират съвместни проекти с Община Горна Оряховица

Мария ШАЛАВЕРОВА

Публикувана в брой: 33 / 2010-02-17
Видяна: 910 пъти

Работата си по съвместни проекти обсъдиха по време на работна среща в понеделник кметът на Г. Оряховица инж. Йордан Михтиев и дистрикт-гуверньорът на „Ротари – България” Пламен Минев. Ротарианецът беше на официално посещение в Г. Оряховица по покана на местната структура. В срещата участваха още президентът на Ротари клуб „Г. Оряховица – Лясковец” Румен Божанков и неговият заместник Венцислав Стоев. „Основната цел на подобно партньорство е да подпомогнем работата на местната власт”, коментира Пламен Минев. „Имаме общи цели и работим в една и съща посока – за подобряване качеството на живот”, допълни инж. Михтиев.

Съвместните проекти, по които ще работят Община Г. Оряховица и Ротари клуб, са в сферите на образованието и здравеопазването. Целта на разработката „Час по бизнес” е да се създаде по-тясна връзка между бизнеса и образованието. Идеята ни е в час на класния ръководител или в подходяща извънкласна форма членове на Ротари клуба да запознаят учениците с организацията на своята дейност. Така реално младите хора ще разберат какви са изискванията и потребностите от работна сила, коментира Пламен Минев. „Ротари – България” осъществява инициативата „Час по бизнес” на национално ниво, като се очаква реализацията в училищата на Г. Оряховица и Лясковец да започне още тази учебна година.

Вторият национален проект на ротарианците е свързан с подобряване здравната култура на мъжете, стана ясно по време на срещата. Целта е да се постигне ранна диагностика на рака на простатата. Инициативата ще стартира на 23 февруари, като първият етап е информационен, а вторият – диагностичен, и ще се осъществи с подкрепата на много медицински специалисти.

През тази година е предвидена и съвместна дейност на ротарианците, Горнооряховския исторически музей и Община Г. Оряховица за извършване за пръв път на мащабни археологически разкопки в средновековната крепост Раховец. Освен това общината ще предостави терен от 10 дка за залесяване. За пета поредна година ще бъдат стимулирани еднократно даровитите деца на Г. Оряховица и Лясковец, като са събрани 11 000 лева.adress etap, bus, group, plus, grup plus, sofia, varna, dobrich, veliko tarnovo, albena, shumen, silistra, omurtag, targovishte

shtastliveca, restorant, veliko tarnovo

victoria imoti, Veliko Turnovo

starcheski dom, dragijevo, Veliko Turnovo

san marco, veliko tarnovo

britos, novata bira na bulgaria, veliko tarnovo

transins, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobile

nadin, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobileobshtina Elena

obshtina Pavlikeni

scena na vekovete, veliko tarnovo, opera, carevec

Експерт Акаунтинг ООД - счетоводство, ддс, данъци, трз, заплати, отчет, декларации, осигуровки, право, закон. Expert Accounting