Вестник Борба - Новини от Велико Търново

Близо 10 млн. за здравни и социални дейности отделя общината

Здравните и социалните дейности в общината ще бъдат финансирани с почти 10 млн. лв. през 2018 година, стана ясно на последното заседание на комисията по здравеопазване към местния парламент. Зам.-кметът Снежана Данева-Иванова информира, че 4,2 млн. лв. са предвидени за здравни услуги. Заплатите на ангажираните медицински лица ще се повишат съобразно увеличението на минималната работна заплата, която се промени от 460 на 510 лв. Общинският фонд „Ин витро“ пък ще разполага със 70 000 лв.

Read more
ОЩЕ НОВИНИ ОТ ДЕНЯ

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ ГЕН. РУМЕН РАДЕВ ОТЛИЧИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА СУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ В СВИЩОВ, УЧАСТВАЛИ В ПРОЕКТА ЗА МЕЖДУНАРОДНАТА НАГРАДА НА ХЕРЦОГА НА ЕДИНБУРГ В БЪЛГАРИЯ.

Свищовската гимназия вече две години работи по програмата и децата, които участват в проекта, са постигнали сребърно и бронзово ниво.

Read more

ТЕАТРАЛЕН АФИШ

 20 януари   20 януари 2018 г. /събота/  от 11,00 ч.  „РИБАРЯТ И ЗЛАТНАТА РИБКА“ Куклен театър ВЕСЕЛ, НЧ „Искра“ (ДКТ

Read more
Спорт
Забава и знание
Какво най-много четохте през този месец 2017 година?

Правят нов пазар и 7 големи комплекса във В. Търново

Жилищните блокове вече задължително с паркоместа и озеленяване НЯКОЛКО НОВИ КОМПЛЕКСА С ЖИЛИЩА, ОФИСИ И МАГАЗИНИ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СТРОЯТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Толкова нови сгради не са правени от времето на „строителния бум“, отчитат от строителната дирекция на общината. Одобрени са позволителни за 7 големи обекта от началото на годината. За разлика от предишни години, вече всички комплекси се пускат задължително обезпечени с паркоместа и озеленяване, а не както е ставало преди - строителна конфекция на самите регулационни граници, а обитателите да си оставят автомобилите по обществените паркинги или на улиците. Всеки момент започва строителството на голям комплекс с близо 20 хил. квадратни метра разгъната площ. Той ще се намира на ул. „Вихрен“ в

Read more