Най-големият търговец на обувки отвори магазин във В. Търново

Стилян НАЙДЕНОВ

Публикувана в брой: 209 / 2010-10-29
Видяна: 5251 пътиНай-големият търговец на обувки отвори магазин във В. Търново

Веригата „Дайхман” атакува местния пазар с ниски цени и огромен избор за цялото семействоНай-големият магазин за обувки отвори вчера във великотърновския търговски парк на ул. „Магистрална”. „Дайхман” атакува местния пазар с необичайно ниски цени и разнообразни модели на обувки, чанти и аксесоари, предназначени за цялото семейство.

Според председателя на Надзорния съвет на „ЦБА Асет мениджмънт” Красимир Гърдев, собственик и на търговския парк, световноизвестната фирма няма намерения да разкрива други магазини в страната през следващите три години, но е държала специално да има свой обект във Велико Търново.

Характерното за магазините на компанията е тяхната подредба според концепцията „Rack Room”: предлагането на обувките по чифтове и модели в оригиналните им опаковки и от всички налични номера и разцветки.

Днес „DEICHMANN” е най-големият търговец на обувки в Европа. Компанията все още е семеен бизнес. Семейство Дайхман влагат всичко от себе си в името на идеята, възникнала преди 90 години. Този модел е проверен във времето и продължава да бъде разковниче за успех и в наши дни.

Фирмата със седалище в Есен (Германия) е основана през 1913 г. и е изцяло собственост на фирмата основател. Компанията е пазарен лидер в търговията с обувки в Европа и има над 28 000 служители в целия свят. Под името DEICHMANN съществуват филиали в Германия, Австрия, Великобритания, Дания, Полша, Словакия, Унгария, Чехия, Словения, Швеция, Румъния, Хърватска, Италия, Литва, Турция и България.