Търновец прави "Бързи срещи", за да събира необвързани мъже и жени | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновец прави „Бързи срещи”, за да събира необвързани мъже и жени

Публикувана на: 17.03.2015г. 734 прегледа

Публикувана в брой: 50 / 17.03.2015

Дебютът на популярния формат от холивудските филми е на 28 март

24-ГОДИШЕН ТЪРНОВЕЦ СТАРТИРА ФОРМАТА „БЪРЗИ СРЕЩИ”, ЗА ДА СЪБИРА НЕОБВЪРЗАНИ МЪЖЕ И ЖЕНИ. Борислав Иванов ще направи първата среща на 28 март в Un Beso Art & Dance Center, където самият той танцува салса.
„Когато започнах да споделям с приятелите си тази идея, те най-често ме питаха защо ти е? Аз все повтарях, че никой нищо няма да загуби, ако реши да дойде поне на едно от нашите събирания. Може да срещнеш нови приятели и това е най-малкото. Най-хубавото, разбира се, би било да срещнеш половинката си! Всъщност в рамките на един час всеки ще има 10 срещи. Това извън този формат е невъзможно”, разказва Боби, докато представя идеята си.
След това обяснява, че оригиналното име на този формат е Speed Dating. Има филм с такова заглавие и точно там Борислав видял за първи път какво точно представляват бързите срещи. И решил да ги реализира и във Велико Търново.
„На бързите срещи ще се влиза само след предварително записване. Външни лица няма да бъдат допускани и в това отношение няма да има никакъв компромис. Анонимността на участниците ще бъде пълна и всички ще се представят само с първото си име. Предполагам, че сред дамите може да има по-притеснителни, затова те могат да участват с псевдоним, дори само с номер”, обяснява още Боби. Философията на тези срещи е проста. Дамите седят на маса и посрещат кавалерите си. Мъжете се редуват, като остават при една дама не повече от 6 минути. Краят на тези шест минути се оповестява със специален сигнал. След това мъжете са длъжни да станат и да отстъпят мястото на следващия. Това продължава, докато всеки участник се срещне с всеки представител на срещуположния пол.
Докато са на масата, двамата могат да разговарят за каквото те си пожелаят, но няма да имат право да си разменят контакти. Това е работа на организаторите на Speed Dating. „И дамите, и кавалерите ще разполагат със списък на хората, с които се срещат. Всеки от тях ще отбележи в списъка името или номера на този, с когото би искал да излезе на истинска среща. При съвпадение ние ще организираме тази среща”, уточнява Борислав.
ШЕСТ МИНУТИ СА ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ДА ПОЧУВСТВАШ ТРЪПКА И ДОРИ ДА ОПОЗНАЕШ ЧОВЕКА СРЕЩУ ТЕБ толкова, че да решиш дали искаш да го видиш отново. „Самият аз непрекъснато имам такива бързи срещи, докато се разхождам или когато се забавлявам в клубовете. Тук ще ги направим дискретни и уютни. Ще предложим на участниците малък кетъринг, за да се чувстват спокойни”, казва още Боби.
В Speed Dating могат да участват само пълнолетни търновци. Таксата е 10 лв., а предварителното записване приключва на 26 март. Борислав очаква първите най-смели и любопитни търновци да звъннат на 0887 07 67 66, за да се включат в приключението заедно с него.
Speed Dating е популярен формат в Америка. Холивуд често използва този начин на запознанство и във филмите си, така че всички, които са гледали „Сексът и градът” или пък „Д-р Хаус”, вече са виждали как преминават бързите срещи, усмихва се Борислав. Всеки месец той ще прави и парти, за да стават срещите още по-неформални. На тези партита обаче ще могат да ходят само тези, които са били на поне една от срещите през месеца.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!