ВТУ записа 50 първокурсници само за ден | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ВТУ записа 50 първокурсници само за ден

Публикувана на: 24.06.2015г. 243 прегледа

50 ПЪРВОКУРСНИЦИ ЗАПИСА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” САМО В ПЪРВИЯ ДЕН НА АКЦИЯТА „ОСВОБОДИ ЛЯТОТО”. Тя започна в понеделник и нейната цел е университетът да приеме студенти само по диплома и без конкурсни изпити. Право на участие в това класиране имат млади хора, завършили средното си образование през 2008 г. и след това, или кандидат-студенти, които са се явили на първата изпитната сесия, която премина през април. Приемът е в рамките на 20 процента от утвърдения общ план-прием за учебната 2015 – 2016 г. и важи за определени специалности и за определен брой места в тях. Специалностите са обявени в сайта на университета.
Всички студенти, които са се записали по този начин, са с висок успех в дипломите си, което опровергава опасенията, че ВТУ ще приеме недостатъчно качествени първокурсници. Акцията „Освободи лятото” продължава до 1 юли включително, а информацията за оставащите свободни места се актуализира в сайта на вуза всеки ден след 16, 00 ч.
Паралелно с акцията „Освободи лятото” се провежда и редовният прием на кандидат-студенти за участия в изпитите и класиранията. Приемът се осъществява в ректората, Пети корпус и бюрата в цялата страна. Статистиката показва, че засега не се наблюдава намаление на кандидати в сравнение с минали години към тази дата, казаха от университета.
За първи път тази година ВТУ прави и бърз тест по български език, в който няма да има писане на есе. Този изпит е за всички кандидат-студенти, които кандидатстват с диплома за средно образование, издадена до 2007 г. включително, участвали са в кандидатстудентските изпити, но са получили слаба оценка. Тестът е на 15 юли 2015 г. от 9, 00 ч.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!