BASF разширява производствените си мощности за иновативни биологични решения в земеделието | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

BASF разширява производствените си мощности за иновативни биологични решения в земеделието

Публикувана на: 26.10.2015г. 305 прегледа
  • Значително увеличение на производствените мощности за конвенционални и биологични продукти за увеличена жизненост на растенията
  • Разширеното портфолио е доказателство за ангажимента на БАСФ към разработването на решения отвъд конвенционалната растителна защита
  • Впечатляващо откриване на разширената производствена база в Литълхeмптън, Великобритания

 

Литълхeмптън, Великобритания – 1 октомври 2015 г. – С откриването на разширената си производствена база в Литълхeмптън, Великобритания, BASF затвърждава възможностите си устойчиво да посреща растящото световно търсене на биологични решения в областта на земеделието. В този завод, BASF увеличава обема на производството на полезни нематоди и инокуланти, продължавайки изпълнението на своята стратегия за разработване на решения отвъд конвенционалната растителна защита.

„Ние правим значителни инвестиции в иновациите и осигуряването на най-доброто в областта на биологичните и химичните решения. Това ще подпомогне нашите клиенти да произвеждат по-ефективно с още по-висок добив, като същевременно посрещат и променящите се очаквания на обществото. В настоящия момент и в дългосрочен план ние инвестираме и работим за да бъдем иновативен партньор за земеделците,“ каза Филип Розендорфер (Philipp Rosendorfer), Вицепрезидент на научно-изследователския отдел Функционални решения на БАСФ.

IMG_9144Повече възможности с инокулантите на БАСФ

Новоразширеният завод в Литълхемптън ще увеличи предлагането на инокуланти от BASF по целия свят и особено в Европа и Африка. Инокулантите представляват бактерии от рода Ризобиум, които в симбиотична връзка с техните приемници – бобови растения, произвеждат коренoви грудки за осъществяване на азотно фиксиране. BASF произвежда биологични инокуланти като съставка за високоефективно третиране на семена за укрепване на здравето на семената, жизнеността на растенията и потенциалния добив с основни продукти като Vault® HP в Северна Америка, Hi Coat® в Европа и Южна Америка, и NodulAid® в Австралия.

„Разширението ще затвърди нашата позиция на пазарен лидер при висококачественото третиране на семена. Чрез производствените инвестиции в Литълхемптън и заводите ни по целия свят, ние ще продължим да укрепваме нашето иновативно портфолио,“ каза Розендорфер.

Най-голямата в света производствена база за полезни нематоди

Разширението на базата ще позволи на BASF да удвои производствените си мощности за полезни нематоди – микроскопични организми, които могат да контролират широка гама от насекомни и личинкови вредители. С шест различни вида полезни нематоди, BASF предлага уникално глобално портфолио, включително продуктите Nemaslug® и Nemasys®, всеки с уникално действие в зеленчукопроизводство и тревни площи.

Group photoОтносно направление „Растителна защита“ на BASF

С продажби в размер на повече от 5,4 милиарда евро през 2014 г., направление „Растителна защита“ на BASF предоставя иновативни решения за защита на посеви, тревни площи и декоративни растения, за борба с вредителите и за нуждите на общественото здраве. Портфолиото включва също така и технологии за третиране на семена и биологичен контрол, както и решения за управление на водите, хранителните вещества и стреса при растенията. Направление „Растителна защита“ на BASF е водещ иноватор, който подкрепя производителите при оптимизацията на земеделието, в подобряване ефективността на техния бизнес и в подобряване качеството на живот на нарастващото население на света. Допълнителна информация може да бъде намерена в интернет на www.agro.basf.com .

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!