Антонина Иванова и Тодор Шарков са носители на Купата на страната по спортно катерене | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Антонина Иванова и Тодор Шарков са носители на Купата на страната по спортно катерене

Публикувана на: 28.10.2015г. 197 прегледа

Антонина Иванова от АК „Трапезица 1957“ и Тодор Шарков от АК „Еделвайс 74“ (Килифарево) спечелиха Купата на страната по спортно катерене. Победителите в отделните възрастови групи бяха определени след последното за годината състезание – държавното първенство в дисциплините скорост и трудност. За крайното класиране в националната купа се вземаха под внимание резултатите от девет състезания в трите дисциплини в спортното катерене.

Антонина Иванова триумфира с трофея при девойки (18 – 19 години) с актив от 800 точки. През сезона тя направи голям шлем, след като грабна златните медали от държавните първенства по боулдър, скорост и трудност.

Тодор Шарков стана краен победител при юноши 16 – 17 г. Състезателят на „Еделвайс 74“ окупира върха с 680 точки. Този трофей е утеха за националния състезател, който през сезона остана със сребро на трудност и бронз на скорост и боулдър от държавните първенства.

Владислав Ангелов събра 800 точки при младежи 18 – 19 години, колкото има и победителят Васил Цветков от „Селт“ (Казанлък). През сезона Владислав стана шампион на боулдър и скорост и остана втори на трудност.

Ани Трендафилова „Трапезица 1957“ е на трето място при момичета 12 – 13 години. Тя завоюва бронз от държавното по трудност и скорост, провело се във Велико Търново, а на боулдър е втора.

При момчета 10 – 11 години Йоан Михайлов от „Трапезица 1957“ е трети. Йоан има в актива си сребърен и бронзов медал от националното първенство в дисциплините трудност и боулдър. При момичетата в тази група Илиан Петрова от „Трапезица 1957“ е седма, съотборничката й Ниа Недялкова е девета. Христо Трендафилов „Трапезица 1957“ е пети при момчета 8 – 9 години, а Екатерина Стоянова е седма при момичетата.

При най-малките момчета до 7 години Димитър Косев от Килифарево е седми в крайното класиране, като най-силното му представяне е завоюваният бронзов медал от държавния шампионат на трудност. При девойки 16 – 17 г. Карина Хинова от „Трапезица 1957“ е седма. Йордан Разсуканов стана най-добре представилият се катерач от Елена. Той завърши на шесто място при юноши 14 – 15 г. При девойките в тази група Лилия Иванова от „Трапезица 1957“ е осма.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!