Д-р Сибила Маринова участва в Националния конгрес по анестезиология и интензивно лечение | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Д-р Сибила Маринова участва в Националния конгрес по анестезиология и интензивно лечение

Публикувана на: 28.10.2015г. 389 прегледа

Началничката на реанимацията при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” д-р Сибила Маринова, заедно с шест нейни колеги от отделението, участва в Деветнадесетия национален конгрес по анестезиология и интензивно лечение с международно участие. На медицинския форум в Несебър от 22 до 25 октомври присъстваха общо около 600 лекари и учени. Основните групи дискутирани теми били: болка, анестезия, травми, хранене.

В рамките на конгреса се провел първият българо-румънски симпозиум по анестезиология и интензивно лечение, на който северните ни съседи споделили успешния си опит в лечението на критични пациенти.

Това е вторият конгрес за октомври, в който началничката на интензивното отделение участва. В началото на месеца тя присъства и на Европейския конгрес по ентерално и парентерално хранене в Лисабон.

Д-р Маринова сподели още, че в края на септември анестезиоложката от отделението по реанимация д-р Нели Илиева е била на обучение в Естония.

Г. ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!