Студенти направиха мозаечно пано за юбилея на ОУ "Димитър Благоев" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Студенти направиха мозаечно пано за юбилея на ОУ „Димитър Благоев“

Публикувана на: 28.10.2015г. 567 прегледа

ТРИМА СТУДЕНТИ ОТ ФАКУЛТЕТА ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО НА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ИЗРАБОТИХА МОЗАЕЧНО ПАНО ЗА ОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“. Паното е посветено на 50-годишния юбилей на училището и е подарък за малчуганите, които учат там.

Четвъртокурсникът от специалността „Стенопис“ Пламен Кондов е автор на проекта „Да гледаш и да виждаш“. Пламен е спечелил конкурс с авторската си идея, организиран от факултета. Седем студенти са участвали в състезанието. Пламен е работил върху реализирането на своя проект заедно с двамата студенти, класирани веднага след него в конкурса – Васил Димитров, който е магистър по стенопис, и Даниел Иванов, докторант по стенопис. Доц. Владимир Аврамов и доц. Борис Желев са двамата научни ръководители, които са помагали на младите художници.

В центъра на паното има изобразено око, което е символ на границата между реалното и възприеманото. Пламен е допълнил сюжета си и с образи, които изобразяват предметите, които децата изучават в основното училище.

Паното е около 12 кв. метра, всички материали за него са осигурени от училището, което тази година празнува юбилей. Тържествата започнаха миналата седмица и ще продължат до 30 октомври, когато е кулминацията им. Празничният ден ще започне с тържествен педагогически съвет и водосвет. Ще има и тържествен парад от паметника „Майка България“ до читалище „Надежда“, където е тържественият им концерт.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!