5 четения

Внуци пратиха баба си и дядо си на екскурзия до Венеция

ВЪЛНУВАЩА ЕКСКУРЗИЯ ДО ИТАЛИЯ ПО ПОВОД СВОЯТА ДИАМАНТЕНА СВАТБА ПОЛУЧИХА ДВАМА ПЕНСИОНЕРИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Възрастната двойка празнува в романтичния град 60-годишнина от семейния си живот в края на декември. Пътешествието на Райна и Митьо Пенчеви до красивата страна бе осигурено от тримата им внуци. Те решили да изненадат своите баба и дядо с нетрадиционен подарък, тъй като двойката не е ходила на екскурзия от далечната 1977 година.

„Те са се оженили през 1955 година, когато и двамата са били на 18 години. Баба е била шивачка, а дядо електротехник. Цял живот са се трудило неуморно, грижили за родителите ни, после за нас и така ни хрумна идеята да ги зарадваме с тази почивка. Това беше най-малкото, което можехме да направим, за да им се отблагодарим за грижите”, сподели Светослава Пенчева, внучка на търновските пенсионери. Тя и нейните братовчеди Димитър и Александър прегледали в интернет офертите на местни туроператори и единодушно решили да изпратят Райна и Митьо във Венеция. Събрали необходимите пари и на Коледа им връчили билетите. „В началото бяха категорични, че не искат да отидат, защото са много възрастни, затова и дядо се движи с помощта на бастун, но ние успяхме да ги убедим”, разказа Светослава. 22-годишното момиче обяснило, че пътуването е с автобус, а не със самолет и това в крайна сметка било най-силният аргумент, защото двамата се страхували да летят.

На 27 декември възрастната двойка заминала заедно с още 16 души от групата до Венеция. Във Венеция Райна и Митьо останали три дена, придружавани от екскурзовод, радвали се на all inclusive в хотела и приятно време. Не могли да си позволят разходка с гондола, защото цената била колкото пенсията на двамата съпрузи. Ден преди посрещането на Новата година Райна и Митьо се върнали от романтичната почивка. „Бяха толкова развълнувани от видяното, че имах чувството, че са се подмладили с 20 години”, сподели тяхната внучка Светослава. Момичето допълни още, че със своите братовчеди имат идея да научат баба си и дядо си как да боравят със смартфони.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!