11 четения

Юлия Керемедчиева с две златни отличия от студентското първенство по катерене

Две шампионски титли от студентското първенство по спортно катерене спечели Юлия Керемедчиева. Надпреварата в навечерието на Нова година, събра 35 състезатели от седем университета. При жените титлите и в двете дисциплини – скорост и трудност, бяха извоювани от Юлия Керемедчиева. Представителката на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ единствена от участничките изкачи и двата маршрута до горе, както в квалификациите, така и във финала на трудност. На скорост великотърновката, която бе единствената състезателка от ВТУ в първенството, изпревари на финала с повече от 4 секунди втората, Михаела Иванова от Софийски университет. 2015 г. е най- успешната в кариерата на Керемедчиева до момента при жените. Тя стана държавна шампионка на трудност и скално катерене, взе сребро на скорост, бронз на боулдър и завоюва Купа България.

При мъжете на трудността състезанието беше доста оспорвано, като в квалификациите петима състезатели изкачиха и двата маршрута догоре. На финала се стигна до суперфинал, в който Кристиян Петров от Технически университет – Варна, успя да се наложи над Васко Цветков от НСА. Цветков се реваншира на скорост, където взе златото.

Възпитаникът на „Трапезица 1957“ Владислав Ангелов, който в момента учи в академията на МВР, се окичи с два бронзови медала, като малко не му достигна за по предно класиране. Борис Конаклиев и Валентин Борисов от ВТУ са съответно десети и единадесети на скорост. На трудност Конаклиев е 17-и, а Борисов е деветнадесети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!