Свищовлията Иван Попов пети сред родните атлети според анкета сред феновете

На пето място в анкетата за атлет на България за 2015 година бе подреден от феновете Иван Попов. За втора поредна година сайтът www.atletikabg.com даде шанс на феновете на леката атлетика да подредят своите любимци чрез пряко допитване.

Общо 6981 любители на Царицата на спортовете дадоха своя глас за номинираните 28 атлети. В крайното класиране Иван Попов се подреди на пето място. През 2015 година той взе сребърен медал на 3000 метра от шампионата на Асоциацията на балканските атлетически федерации в зала, проведен в Истанбул, шампион е на България на 1500 и 3000 метра в зала, вицешампион на страната на 5000 метра и 10 000 метра, победител в международен крос кънтри „Ивайло“ и шосеен пробег „Варна“ и др.

Състезателят на СК „Свилоза“ (Свищов) Тихомир Петров бе подреден на пето място. През 2015 г. той стана държавен шампион на България за мъже на скок височина, спечели златен медал от шампионата на Асоциацията на балканските атлетически федерации в зала, завоюва сребро от Балканския шампионат на открито в Питещи (Румъния), класира се четвърти на Европейското отборно първенство – II лига, и завърши седми на европейското първенство за младежи до 23 г. За втора поредна година любителите на леката атлетика избраха за атлет N 1 Шабан Мустафа пред Ивет Лалова и Габриела Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *