94 четения

ПЪРВОМАЙЦИ. 30-ГОДИШНИЯТ НИКОЛАЙ ЖЕКОВ ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ ИЗВАДИ СВЕТИЯ КРЪСТ ОТ ЯНТРА.

Шампионът скочи в реката край Първомайци заедно с още единадесет младежи. Един от тях празнува имен ден – Йордан Георгиев от Драгижево. В надпреварата край реката се впуснаха още и младежи от Велико Търново, Горна Оряховица, Долна Оряховица и Първомайци.

Николай Жеков скача всяка година за кръста и сега късметът му се усмихна за четвърти път. Младежът е от Горна Оряховица и се занимава с частен бизнес. Вчера той призна, че всеки път, щом успее да стигне до Богоявленския символ, се чувства късметлия. Освен това е здрав през цялата година. Николай Жеков получи парични награди от кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и от кмета на Първомайци Ясен Янков. На празника дойдоха още и кметовете на Долна Оряховица – Григор Минков, и на Поликраище – Марин Тодоранов.

Parvomaici (3)Светият кръст бе хвърлен във водите на Янтра от отец Петър Янакиев, който отслужи и водосвет за здраве на всички. Доброто настроение поддържаха музикантите от фолклорен ансамбъл „Сидер войвода” при Народно читалище „Напредък – 1869”.

Над 1500 са имениците в община Горна Оряховица – Йордан, Йорданка, Богдан, Богдана, Божана… Най-много наздравици със сигурност ще бъдат вдигнати в Горна Оряховица, докато в Паисий си имат само един именик – Йордан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *