59 четения

Самоук талант изнесе концерт на кооперативния пазар във Велико Търново

Стоян Йорданов бързо се превърна в атракция в мразовития ден

 

НЕКОЛКОЧАСОВ ИМПРОВИЗИРАН КОНЦЕРТ ИЗНЕСЕ СТОЯН ЙОРДАНОВ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. НЕГОВАТА „СЦЕНА” БЕ ПЛОЩАДКАТА В ЦЕНТЪРА НА КООПЕРАТИВНИЯ ПАЗАР сред плодовете и зеленчуците. Напук на минусовите температури 24-годишният младеж предизвика доброто настроение на продавачите и клиентите, които го аплодираха, пускаха по някоя банкнота в кутийката му и се усмихваха искрено на изпълненията му. Талантливият младеж за втори път посещава Велико Търново и оглася пазара.

Стоян Йорданов е роден в ямболското село Безмер. В тийнейджърските си години осъзнава, че иска да се занимава с музика, но тъй като семейството му не разполага със средства за обучение при музикален педагог, той започва да развива таланта си съвсем сам. Най-голямата му страст са народните песни, но това не е единственият жанр, в който се подвизава. През 2009 година се явява на кастинг за риалити формата “Music Idol 3”, а ПЕВИЦАТА ТОНИ ДИМИТРОВА МУ ПРАВИ НЕОЧАКВАН ПОДАРЪК. Впечатлена от гласовите заложби на самородния талант, тя му връчва първия си микрофон с пожеланието да му донесе късмет в живота. Този жест мотивира момчето да търси своята реализация и му вдъхва кураж. За да се изхранва, Стоян започва да пее по улиците на големите градове в България, а във Велико Търново за първи път пристига в края на 2013 година.

Вчера обаче 24-годишният певец отново посети старата столица. „Дойдох при мой приятел в Горна Оряховица, но след това, така и така съм близо, ми хрумна да попея отново на пазара във Велико Търново”, сподели Стоян.

ТОЗИ ПЪТ ТОЙ БЕ ПРОФЕСИОНАЛНО ПОДГОТВЕН ЗА ИЗЯВАТА СИ С МОДЕРНА АПАРАТУРА. Самоукият певец използваше микрофон и караоке тонколона, която възпроизвеждаше звука толкова силно, че се чуваше от всеки край на пазара. „Техника ми е подарък от мой познат от София. Изпрати ми я за Коледа по куриерска фирма директно в село Безмер. Много ме улеснява тази караоке тонколона, защото с нея и микрофона не се налага да пея силно, че да ме чуват надалеч, и така гласът ми не се уморява лесно. Мога да пея с часове”, заяви той.

Г. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!