10 четения

СКРЪБНА ВЕСТ

Ръководството на Община Павликени изразява скръбта си за тежката загуба на почетния гражданин и основател на зоокът „Павликени” Димитър Янков.

Напусна ни един от доайените на град Павликени и радетел за просперитета и прославата на античния и вечен град. Неговата всеотдайност и постоянните грижи над 40 години допринесоха за основаването и развитието на зоокът „Павликени” като една от водещите туристически атракции в област Велико Търново.

Димитър Янков е роден на 21 август 1928 г. в Павликени. Председател и секретар на ловната дружинка в Павликени. Любовта му към животните и качествата му на добър ловец са в основата през далечната 1967 година да се положат първите стъпки при изграждане на павликенския зоопарк. През целия си съзнателен живот Димитър Янков усилено и целенасочено работи и полага грижи за тази уникална атракция.

Община Павликени и обществеността на град Павликени винаги са се гордеели със своя съгражданин и по всеки повод и всякакъв начин са му засвидетелствали искрената си обич и преклонение. Присъждането на званието „Почетен гражданин на град Павликени” и удостояване с почетния знак през 2012 г. е признателността на Павликенци за един от създателите на единствения в региона зоопарк.

Поклон пред светлата му памет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *