28 четения

Три сребърни отличия за великотърновския клуб “Илия Павлов” от силно състезание в Украйна

Три млади надежди на великотърновския клуб “Илия Павлов” се завърнаха със сребърни медали от международен турнир по свободна борба в град Заря. Надпреварата в Украйна събра 167 състезатели от няколко държави. Град Заря е разположен в област Одеса, а състезанието е в памет на местната легенда Иван Боев и бе открито от депутати от украинската Рада, разказа треньорът Мирослав Колев.

Неговият възпитаник Преслав Върбанов се класира втори при момчетата в категория до 53 килограма. По пътя към финала той победи трима съперници, но в спора за златото падна от борец от Молдова.

При кадетите до 63 килограма Борислав Колев също се окичи със сребро. Младокът преодоля двама украинци, но в схватката за върха бе надигран от молдовец.

Травма лиши от златото Димитър Златов до 66 кг. Великотърновският борец записа два успеха, получи контузия в рамото и треньорът Мирослав Колев не го пусна на финала.

Четвъртият представител на клуб “Илия Павлов” трябваше да се бори до 85 килограма, но поради липса на съперници в неговата възраст бе включен при 105-килограмовите. Те обаче се оказаха твърде тежки за него и не успя да пробие до срещите за медалите.

“За четвърта поредна година участваме на този силен турнир. За съжаление, все не успяваме да вземем шампионска титла. Миналата година взехме четири сребърни медала, а през тази – три. Надявам се следващия път да счупим каръка… ”, разказа Мирослав Колев.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *