8 четения

Кубински специалист ще тренира Тинко Банабаков в националния отбор

Кубинският специалист Хоел Еухенио Солер Арате ще тренира Спортист N 1 на В. Търново в националния отбор по бокс. Тинко Банабаков вече започна подготовката си за новата година в залата на спортния комплекс „Диана“ в София. Негов спаринг партньор в категория до 49 килограма е Димитър Илиев. В неделя великотърновецът и колегите му от националния отбор ще се качат във високопланинската база в Белмекен, където ще се готвят до края на януари.

Новият им старши треньор е добре познато име в боксовия свят. Хоел Еухенио Солер Арате е магистър със специалност “Бокс” от университета в Хавана. 34-годишният мъж е бил заместник-директор на кубинската федерация и дългогодишен треньор в кубинския национален отбор.

„При работата си с Арате Тинко трябва да наблегне на гъвкавост и скорост. Смятам, че през последните 3 месеца той постигна много добра кондиционна форма и физическото му състояние е отлично. Партньорът му в категорията – Димитър Илиев, е младо момче, което му отстъпва с класи, но ще трупа опит покрай Тинко, за когото първото сериозно изпитание е международният турнир „Странджа“, каза личният треньор на Банабаков – Евгени Донев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!