8 четения

Рекордьор с 9 присъди и хванат да кара пиян два пъти за седмица застава пред Темида

56-годишният Иван Игнатов от Страхилово е прибран в затвора след издирване

 

СКАНДАЛЕН РЕКОРДЬОР С 9 ВЛЕЗЛИ В СИЛА ПРИСЪДИ ЗА КРАЖБИ и за необявена в несъстоятелност фалирала фирма в срок, е заловен и пратен в затвора, докато започне поредното дело срещу него за „пил и карал“ пред съда във Велико Търново. 56-годишният Иван Игнатов от Страхилово е само един от пияните зад волана, на които не им пука от полицията и наказанието на съдебната власт у нас. По чудо мъжът не е направил катастрофа при последните си прояви, но пък е бил обявен за издирване и след арест е с постоянна мярка зад решетките.

За предишните си 9 присъди Игнатов е бил осъден на година и половина затвор, откъдето е излязъл през декември 2011 г. От 2008 до 2014 г. има куп наложени административни наказания по Закона за движение по пътищата, защото… никога не е имал ПРАВОСПОСОБНОСТ за нито една категория моторно превозно средство. За сметка на това мъжът обаче има три адреса – постоянен в родното си село Страхилово, настоящ във В. Търново и адрес за призоваване в плевенското село Ясен. Името му нашумя преди няколко години, когато данъчни бяха тръгнали да го търсят за източване на над 700 000 лв. ДДС чрез прехвърлени на него кухи фирми в Страхилово, но на адреса там има само стара и буренясала къща, която явно все още се води негов постоянен адрес.

ПОСЛЕДНИТЕ МУ ПРОЯВИ, ЗА КОИТО Е ВНЕСЕН ОБВИНИТЕЛЕН АКТ СРЕЩУ ИГНАТОВ, са от края на ноември и началото на декември 2015 г. И в двата случая е карал „Фолксваген Голф“ пиян. Първия път бил засечен от полицията на пътя между Страхилово и Климентово заедно с брат си Димитър. Автомобилът не спрял на стоппалка на полицейски пост и вместо това с пълна газ тръгнал към Климентово. Униформените започнали преследване на колата в селото и я засекли пред къща, откъдето тъкмо излязъл роднина, който вероятно е щял да заеме мястото на пияния шофьор, но не успял. Така Иван Игнатов бил засечен с 1,74 промила зад волана на голфа и със сложен предпазен колан. Бил му съставен акт и бил пуснат с указание да се яви след няколко дни в полицията в Полски Тръмбеш. Игнатов обаче не се появил и бил обявен за издирване.

На 7 декември същата кола и със същия шофьор отново била засечена на пътя от Страхилово за Полски Тръмбеш. Полицията спипала обявения за издирване мъж, за който имало и прокурорско постановление за 72-часов арест. Този път рекордьорът бил с 2,57 промила. Така само в рамките на една седмица мъж с 9 присъди и без книжка е заловен в една и съща община да кара чужда кола два пъти пиян. Грозят го от една до три години затвор и глоба от 200 до 1000 лева.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!