12 четения

Антъни Иванов четвърти сред младите спортни надежди на България

Поредно признание за успехите си през миналата година получи великотърновският плувец Антъни Иванов. Състезателят на „Етър 2000“ зае четвърто място в анкетата за най-добър млад спортист на България за 2015 г. В гласуването на сайта Viasport.bg участваха 44-ма спортни журналисти от водещи медии в страната, които отличиха 48 състезатели на възраст до 19 години.

Спортист N 1 на В. Търново при подрастващите събра 157 точки и се подреди на четвърта позиция.

Победител в анкетата е европейският шампион по бокс за мъже в категория до 52 кг Даниел Асенов с 358 т. Втори в допитването с 228 т. остана Адриан Андреев (тенис), трети е Алберт Попов (ски алпийски дисциплини) с 226 т. След Антъни Иванов в десетката са Денислав Иванов (джудо), Нургюл Салимова (шахмат), Жана Тодорова (волейбол), Лиляна Георгиева (лека атлетика), Павел Лефтеров (автомобилизъм) и Десислава Георгиева (гребане).

За Антъни Иванов това е най-доброто класиране в петгодишната история на анкетата. Досега той бе номиниран четири пъти, като върви възходящо в подреждането. Съотборничката му в „Етър 2000“ Бояна Томова, която също бе номинирана, е 42-ра в подреждането.

След награждаването талантливият плувец заяви, че целите му през тази година са за трети път да стане Спортист N 1 на В. Търново, да спечели медал от Европейското първенство за юноши в Унгария и да стигне до полуфинал на олимпиадата в Рио де Жанейро, като преди това трябва да покрие норматив „А” за участие в игрите.

 

Снимка: Viasport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *