Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Земеделска кооперация „Изгрев 93” изгради нов изкуствен терен в Царевец

Изкуствен терен за футбол е най-новата придобивка на свищовското село Царевец. Игрището с размери 37:17 метра бе открито официално в събота с водосвет. Инвестицията е на местната земеделска кооперация “Изгрев 93”, чийто председател Ганчо Ламбев от години издържа едноименния футболен отбор и отделя средства за надграждане на базата.

Новият терен е в рамките на стадиона, на мястото на бившето асфалтово баскетболно игрище. Върху пясъчна основа са положени петсантиметрова изкуствена трева и гранули, разказа треньорът на детския и юношеския отбор в селото Ангел Ангелов. Игрището е част от проект за ремонт на спортната база в Царевец, който миналата година не бе одобрен по „Красива България”.

С изграждането му се създават условия за тренировки през есенно-зимния сезон на подрастващите футболисти от Царевец, които от следващата седмица започват подготовка. Освен с мъжки отбор ФК “Изгрев 93” се представя в шампионата с юноши младша възраст и деца.

В събота и неделя на новия терен стартира турнир по футбол за мъже с участието на осем отбора. В предишните години надпреварата бе само за местни играчи, но през тази е отворена и за отбори от други населени места. Тимовете ще играят всеки срещу всеки, последните мачове са насрочени за 7 февруари.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *