Майка обвинена в побой на учителка във Върбовка

45-годишна майка на седмокласничка от Основно училище „Филип Тотю“ във Върбовка е обвинена в причиняване на средна телесна повреда на учител, съобщи полицията вчера. Грозната сцена се разразила на 11 ноември миналата година в двора на учебното заведение. Тогава Теменужка Янкова влетяла в школото и ударила як шамар на Надежда Филева.

Повод за побоя била случка от няколко дни по-рано. Дъщерята на извършителката отишла на училище и започнала да блъска играещи си в двора по-малки ученици. Учителката им й направила забележка и я помолила да напусне двора на учебното заведение. Засегнато, момичето споделило за случката с майка си, която предприела саморазправа. Тя отишла в двора на училището, където въпросната възпитателка била с децата, и й ударила шамар пред тях, с което й е причинила кръвонасядания и отоци в областта на лицето. След доклад на материалите в прокуратурата Теменужка е привлечена като обвиняема.

След този фрапиращ инцидент в основното училище е сложена физическа охрана и пропускателен режим, обясни вчера кметът на селото Антон Антонов, който е и председател на училищното настоятелство. Той каза още, че това не бил първият подобен случай на саморазправа на родители с учители, но се надява, че с охраната този проблем вече е решен.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *