Вторият търновски мол официално въведен в експлоатация

ВТОРИЯТ МОЛ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВЕЧЕ Е ВЪВЕДЕН В ЕКСПЛОАТАЦИЯ, А ОБЩИНАТА ЩЕ ПОЛУЧАВА ПО БЛИЗО 500 ХИЛ. ЛВ. ГОДИШНО САМО ОТ ДАНЪК СГРАДИ И ТАКСА СМЕТ ОТ НЕГО. Досега комплексът нямаше Акт 16 и се експлоатираше полулегално. Въвеждането в експлоатация се бавеше заради недовършени елементи и вертикална планировка, които вече са направени и предстои сградата да се регистрира в местното данъчно. Комисия от Дирекцията за национален строителен контрол е приела в окончателен вид „Скай центъра“.

Освен солидните приходи под формата на местни данъци и такси, защото молът е в първа градска зона, общината ще получи и паркоместа от надземния му паркинг по силата на договор за отстъпено право на строеж.

Вторият великотърновски търговски център е със застроена площ от над 10 хил. квадратни метра. Сградата е адаптирана към грубия строеж на бившата „Балканбанк” по проект на арх. Пламен Иванов, който в момента движи и вътрешните преустройства.

В комплекса ще има над 30 магазина с различна големина, офиси, кафенета и заведение за хранене. Пуснати са и подземният и надземният паркинг за почти 100 автомобила.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

One thought on “Вторият търновски мол официално въведен в експлоатация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *