7 четения

Младежи превърнаха търновски парк в сноуборд писта

Докато за едни половинметровата снежна покривка във Велико Търново създава сериозни затруднения и неприятности, за други тя е повод за забавления и радост. Група тийнейджъри, любители на зимните спортове, създадоха перфектната сноуборд писта в парк „Акация”. Младежите демонстрираха уменията си пред погледите на десетки любопитни търновци и впечатляваха с майсторски спускания и скокове във въздуха.

Импровизиран слалом в полеви условия си спретнаха Марина Иванова, Павлина Лалева, Полина Никова, Тони Тодоров и Денислав Ангелов. Шестимата са част от редовните участници в тренировките на обществената група за спорт и здраве TarnovoRUNs. Младежите решили да използват натрупалия сняг, за да покарат сноуборд в неделя, вместо да пътуват до нашите ски курорти. През целия ден те се спускаха по атрактивното трасе и стъпалата вдясно от парка. Като истински професионалисти, ентусиастите показаха сноуборд трикове. Тийнейджърите се премятаха на 360 градуса във въздуха и успяваха да се приземят на дъските си. Не всички номера обаче завършваха на крака, но паданията са естествена част от този спорт. Дебелата снежна покривка не позволяваше скоковете да завършват с травми, а атрактивната демонстрация snoubord3привлече много публика и последователи. Цялата демонстрация е заснета от екипа на TarnovoRUNs и скоро видеото ще бъде качено на страницата на организацията. Шестимата сноубордисти се надяват снегът да се задържи повече дни, за да могат да практикуват по-често любимия си спорт. Следващата сноуборд забава ще се проведе отново през уикенда.

Сноубордът във Велико Търново обаче се оказва и алтернативен начин за транспорт. Последните няколко дни живущите в блокове на булевард „България” забелязали мъж, който в един и същи час се спуска по улицата към центъра на града, без да се връща обратно след това.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 коментара за “Младежи превърнаха търновски парк в сноуборд писта

 • 19.01.2016 в 14:59
  Permalink

  Първо: 5 човека са, не 6. Плюс, че ги изброявате по имена. Дори на снимката са петима 😀 Като ще ставаме журналисти айде поне да се научим да броим, а? 😀
  Второ: Нито един от хората за които се говори в статията не ходи на тренировките на ТърновоRUNS, камо ли да са редовни на тях. Писна ми да чета измишльотини в търновски вестници, сайтове или каквото и да било oт този род.
  Get your facts straight and then start speaking about it.

  Отговор
 • 19.01.2016 в 17:15
  Permalink

  Хахахахах то улица „краков “ ставаше за пързаляне камо ли парка ххахха

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!