Опозицията обвини свищовския кмет в политическа чистка

Генчо Генчев: „Създаваме ново звено за охрана, сигурност и контрол“

 

ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ЧИСТКА В ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НА СВИЩОВ АЛАРМИРА БИВШИЯТ ЗАМЕСТНИК-КМЕТ на крайдунавския град Емил Димитров, който е организационен секретар на местната структура на „Реформаторския блок”.

Според Димитров на петима души от по-нисшия персонал в кметството вече са връчени предизвестия за напускане на работа, а неофициално в града се говори, че общо 24 човека ще бъдат уволнени от работа. Към момента вече са отстранени еколог с висше образование, двама шофьори, специалист-експерт и главен специалист по мобилизационна подготовка.

Мотивите, с които им е връчено предизвестието, е новата структура на местната администрация, която е гласувана от Общинския съвет. Само че на бъдещите безработни не им е показана новата структура, като опасенията са, че те ще бъдат заменени с други хора от политическите среди на новата местна управа. Бившият заместник-кмет заяви, че така се оголва експертният потенциал на кметството, и припомни, че непосредствено след общинските избори администрацията напускат няколко специалисти, които вече са започнали работа в София…

„Най-необяснимо е отстраняването на началник-отдел „ТСУ”, както и на наградения за най-добър администратор предишната година млад кадър Илиян Илиев, който има голям принос за осъществяването на няколко европроекта“, коментира Емил Димитров.

„БОРБА“ ПОТЪРСИ ЗА КОМЕНТАР НОВИЯ КМЕТ НА ОБЩИНА СВИЩОВ ГЕНЧО ГЕНЧЕВ.

Той бе категоричен, че няма политическа чистка в местната администрация, а към момента от работа са отстранени няколко човека, тъй като досегашното общинско звено по сигурност и охрана не е ефективно. Въпреки наличието му досега Община Свищов е плащала на полицията за охрана на спортни, масови и други прояви, което натоварвало ненужно бюджета.

„Създаваме ново звено за контрол, в момента тече процедура по изваждане на лиценз за охранителна дейност. Ще назначим 15 души – по един във всяко населено място, тъй като в момента за три-четири села отговаря едва по един полицай. За общинския център предвиждаме 6 или 7 охранители. Всички те ще бъдат назначени до края на февруари след конкурс и ще преминат съответното обучение“, заяви управникът на града край Дунав. Той бе категоричен, че целта е дейността на служителите по сигурността да бъде ефективна, гражданите да имат респект от тях, а охранителите ще имат правомощия да задържат лица при нарушаване на обществения ред.

Генчев бе категоричен, че връчените предизвестия на служителите са съгласувани с техните преки началници по критерия ефективност на работата.

„Едно е да си караш на заплата, друго е обаче да си вършиш наистина работата“, коментира още новият градоначалник.

Елена ЧАМУРКОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.