314 четения

30 фирми от региона сред най-добрите в страната

Дружества за детски играчки, студентски практики и консултации с най-голям оборот за миналата година

 

НЯКОЛКО ПО-МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФИРМИ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ ПОПАДАТ В КЛАСАЦИЯТА НА НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩИТЕ ДРУЖЕСТВА У НАС. 30 компании от нашия регион са сред 1500-те предприятия в България с най-голям оборот за изминалата година, които класира Българската търговско-промишлена палата. Взети са предвид само онези, които имат приходи от продажби за над 5 млн. лв. Оказва се, че по този показател доста неизвестни за широката публика фирми надминават даже големи промишлени гиганти. Логично свищовските „Свилоза“ и „Свилоцел“, сладкарската „Престиж 98“, „Унипак“ – Павликени, „Балканкар Заря“ и „Вали компютър“ са сред първите представители на нашия регион в престижната класация. Наравно с тях обаче е лясковският производител на олио „Кехлибар“, както и търгуващата със строителни материали и инструменти „Шарков инкомс“. Сред класираните напред е и търговецът на семена и торове от старата столица „Финмарк комерсиал“, „Сладоледена фабрика“, дружеството „Хефест комерс“, търгуващо с храни, вина и притежаващо супермаркетите „Стиви“, както и свищовският производител и дистрибутор на храни „Аквилон АМ“. Сред най-изявените компании е и мелница „Спринк“ и производителят на машини за опаковане от Горна Оряховица „Каси Темпра пак“.

СРЕД ФИРМИТЕ С НАЙ-ГОЛЯМ ОБОРОТ У НАС Е И СВИЩОВСКАТА „АНИ – 62“, КОЯТО СЕ ЗАНИМАВА С ОРГАНИЗИРАНЕ на ученически и студентски практики. Сред отличените е и великотърновската „Данипласт – Даниела Георгиева“, произвеждаща чаши, чинии и други изделия от лека пластмаса. Търговската „Таро комерс“ и „Булмарк“ от Горна Оряховица, която е консултант по изграждането на предприятия, са другите проспериращи фирми, излъчени от палата.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “30 фирми от региона сред най-добрите в страната

  • 20.01.2016 в 15:55
    Permalink

    Имам една забележка защо една от най хубавите фирми на са отличени със това отличена със. Проспериращите Дрижества у нас и това е фирма“ФИДУС ПЛАНТ ОДЕ“гр. ПАВЛИКЕНИ

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!