Баскетболисти от Велико Търново стартираха с победа в Националната аматьорска лига

С победа започна участието си в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2015/2016 отборът на Велико Търново. Първият кръг от надпреварата се проведе в габровската зала „Орловец“. Бившите и настоящи юноши на БК „Етър 49“ разгромиха домакините от „Чардафон – Орловец“ с 86:59. Много силен мач записа Стилиян Димитров, завършил с 18 точки, 10 асистенции, 7 борби и коефициент 26. Най-резултатен за победителите бе Георги Павлов с 19 точки, пет тройки, десет борби, две асистенции и коефициент 14. С двуцифрен точков актив са още Найден Найденов с 13 т., Пламен Илиев и Стефан Млъзев с по 11.

Втората среща от първия кръг бе отложена, тъй като заради изключително тежките метеорологични условия отборът на „Академик“ (Свищов) не се яви.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО: Пламен Илиев, Стилиян Димитров, Георги Павлов, Митко Митков, Стефан Млъзев (Явор Маринов), Найден Найденов, Георги Обретенов.

Междувременно стана ясно, че на 30 януари (събота) в столичната спортна зала „Румен Пейчев“ ще се проведат баскетболни проби, които дават възможност на ученици да бъдат избрани за пълна или частична спортна стипендия в чужбина. Ще бъдат селектирани момичета и момчета на възраст между 14 и 19 години. Организатор е „Players1st sports management“. На събитието ще присъства агентът на FIBA – Дермот Ръсел, който ще селектира играчи за реализация в САЩ, Канада, Великобритания, Ирландия и Италия. Срещата с ирландския мениджър ще се проведе от 11.00 до 16.00 часа. На предните две събития, проведени в София, „Players1st“ успешно селектира играчи, които в момента учат със стипендии и играят във Великобритания, Ирландия и САЩ. Сред тях бе и търновецът Радостин Папазов. Регистрацията за участие става на адрес http://www.playersfirstsm.com/bulgaria.html.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *