Новини

ДОБРОтилницата в гимназията по туризъм с нови изяви

Инициативата „Прочети история на незрящ”, организирана от Съюза на слепите в България, продължава и през тази година. Причината е, че достъпът на незрящите до книги на български е сравнително ограничен, особено до аудиокниги. Точно преди година учениците от учебната компания BOYAR DREAMS на гимназията по туризъм във Велико Търново подариха аудиозаписи на 14 български народни приказки – прочетени от тях и озвучени с българска народна музика. И отново заработи ДОБРОтилницата на BOYAR DREAMS. Тази учебна година на по-високи обороти – създадоха доброволчески клуб през ноември, регистрираха го в платформата за доброволчество TimeHeroes и се включват в мисиите.

За седма година младите предприемачи от учебната компания под ръководството на учителя си инж. Славка Проданова организират доброволчески инициативи. „Доброто ще спаси света“, „Подари усмивка“, „Добротата – петият елемент“ са само част от тях. Ангелина Добрева, Владислава Трифонова, Катина Бернардова, Габриела Николова, Полина Гецова, Преслава Христова, Цветелина Петрова, Петър Кираджиев – ученици от XI и XII клас от различни специалности, направиха аудиозаписи на 24 стихотворения.

Те са резултат от труда през коледната ваканция на учениците от гимназията, мотивирал и приятелите им да се включат в тяхната ДОБРОтилница. В BOYAR DREAMS не са определили максимален брой записи, защото Мечо Пух ги е научил – „Колкото повече, толкова повече“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *