8 четения

Кметът на Горна Оряховица зарадва млада майка

БЕБЕШКИ КОМПЛЕКТ ЗА ИЗПИСВАНЕ ПОЛУЧИ МАЙКАТА НА БЕБЕ, РОДЕНО НА БАБИНДЕН В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Подаръкът бе осигурен от градоначалника инж. Добромир Добрев, който посети родилното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” за празника на родилната помощ. Момченцето се появило на бял свят четвърт час преди гостуването на градоначалника в болницата. То е родено нормално, тежи 3,4 кг и е 50 см. Това е първо раждане за 22-годишната майка Десислава Нейкова, която е от Стражица.

За празника отец Зоран Мумучевски отслужи водосвет за здравето на всички работещи в сектора. По стара традиция бяха измити ръцете на старшата акушерка Снежана Белчева, за да се раждат по-лесно и безпроблемно бебетата в отделението. Общината зарадва персонала с голяма торта и погача. Празникът за Деня на родилната помощ бе уважен още от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Николай Георгиев и Деница Коева и секретаря на общината Анелия Димитрова.

За първите 21 дни на новата година в горнооряховското родилно отделение са родени 23 бебенца. През 2015 година пък ражданията са общо 476, като сред тях са и две двойки близнаци.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *