Новини

Мним дознател мамил търновци с обещания за сделки и работа

ВИРТУОЗНИЯТ И ЗАДЪРЖАН ПОД СТРАЖА 31-ГОДИШЕН ИЗМАМНИК ПЛАМЕН ПЕТКОВ от В. Търново вкарал в имотна клопка и цяла фамилия за 13 216 лева, но този път като „дознател“. До момента той е обвинен за 7 измами, в които е завличал хора, като се представял за полицай – служител на ДАНС, бизнесмен с връзки, кредитен инспектор, полицай под прикрие пред монахините от „Света Троица“ и какво ли още. С опасния си чар младият търновец сега пък е измамил семейство в ролята на разследващ полицай.

„Дознателят“ от търновското полицейско управление действал от септември 2013 г. до края на март следващата година. Успял да измами семейството на 21-годишен жител на старата столица, че може да си закупят конфискувани от полицията домакински електроуреди на ниски цени. На същата фамилия обещал чрез свои близки, работещи в МВР, че ще им съдейства да сключат договор за ползване под наем на язовир, намиращ се в непосредствена близост до Велико Търново. Освен това можели да закупят на търг употребяван автомобил, а Петков имал връзки в КАТ за регистрирането на кола. За „черешка на тортата“ мъжът обещавал и работа като полицейски служител на член от фамилията.

За всички тези „услуги“ хората давали различни суми по различно време и за различните услуги на „дознателя“, а в крайна сметка сумата набъбнала в имотна вреда в размер на 13 216 лв. Прокуратурата вече го е привлякла като обвиняем и за този сюжет, а от миналата седмица той е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *