5 четения

Условни присъди и глоби за социален работник и медсестра

Окръжният съд във Велико Търново постанови условни присъди и глоби за социален работник и медицинска сестра заради финансова щета, която причинили на държавно болнично заведение в размер на 11 000 лв. Всяка от подсъдимите ще трябва да плати и по 1500 лева глоба в полза на държавата, решиха още магистратите на вчерашното си заседание. Мариана А. и Даниела К. са обвинени в това, че в периода 26.10.2012 г. – 20.02.2013 г. в качеството си на длъжностни лица в Държавна психиатрична болница „Церова кория” не са изпълнили задълженията си и в резултат от това последвала щета за психиатричната болница. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд.

5 коментара за “Условни присъди и глоби за социален работник и медсестра

  • 27.01.2016 в 20:39
   Permalink

   Защото социалните работници се ползват с особената закрила на институцията си, а там са най- големите престъпници!

   Отговор
 • 27.01.2016 в 20:48
  Permalink

  ПО ВЪПРОСНОТО ДЕЛО НЯМА ПРИЧИНЕНА И ЕДНА СТОТИНКА ЩЕТА. И ПО ДЯВОЛИТЕ, ТОВА Е САМАТА ИСТИНА. В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МНОГО МЕСЕЦИ ДОКАЗВАХА ДОКАЗАНОТО – ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА !!!

  Отговор
 • 28.01.2016 в 9:01
  Permalink

  Намерили кого да съдят! Пропуснали са май чистачката! За щети винаги е отговорен представляващия предприятието.

  Отговор
 • 30.03.2017 в 14:12
  Permalink

  Въпросното дело е една гнусна политическа поръчка. За отстраняване на тогавашния ръководител на психоболницата. За съжаление успешно завършена. Нанесената щета е възстановена напълно коректно през месец март 2014 година от фирмата, в чиято сметка е преведена. Наказателното производство се образува месец юли същата година за причинени вреди от длъжностно лице!!!??? Виновните длъжностни лица са допуснали шетата по непредпазливост. Тоест искам да кажа, че към момента на образуването на делото не е налице причинена щета /тоест повдигнатото спрямо тях обвинение страда от липса на предметно основание/. Аз като първи следовател по делото установявайки тези факти и извличайки извод за липса на престъпление, го предложих за прекратяване. Получих предупреждение, че ако не променя становището си, ще бъда отстранен от разследването и делото ще ми бъде иззето. Уточних на прокурора, че становището ми не подлежи на промяна и няма да продължа разследването по дело по което не е налице престъпление. След около два часа се получи прокурорско постанолнеие по факса, че съм отстранен от разследването. Беше дадено на друг и поръчката бе изпълнена. Двете жени бяха осъдени условно, шефката на психо болницата сменена. На Вас оставям да прецените, кой е станал по богат:)))))))

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!