7 четения

Ясни осминафиналистите на футболната надпревара в ДКС „В. Левски”

Футболистите на „Тера Трак” финишираха на първо място в група „Д” на зимния турнир във В. Търново, записвайки победи и в трите си мача. В понеделник представящият се от името на Ресен тим удари с 5:1 „Водстрой”. Отново се развихри Георги Колев, който заби 4 попадения и с общо 12 от първата фаза е едноличен лидер при стрелците. Колев вкара за 1:0 в 6-ата минута, веднага след подновяването на играта Илиян Димитров вдигна на 2:0. Мариян Блажев върна за кратко интригата с попадение за 2:1 в 8-ата минута, но в 10-ата Колев направи 3:1, а в 15-ата и 4:1, с което приключи спора. След почивката той добави още едно попадение.

Горнооряховският „Гранде” отнесе „Тогеди” със 7:2 в другия мач от групата, но и двата тима отпадат. Победителите си вкараха автогол още от центъра чрез Ивайло Недялков, но бившият капитан на „Локото” Красен Славчев бе неудържим и се разписа четири пъти в мача. Два пъти точен бе Мартин Йорданов, веднъж вкара Марин Бешев. За „Тогеди” едно попадение върна Стамен Дончев.

В понеделник станаха ясни трите отбора от група „Ж”, които продължиха напред. Кой на кое място обаче, се реши снощи в последните два мача от групите на турнира. „Ресторанти Щастливеца” не успяха да направят въртележка, завършвайки наравно с „Долапчиеви”. Галин Илиев вкара два пъти (19-а и 40-а минути), но Яни Янев и Руслан Евтимов също бяха точни в 30-ата и 37-ата минути.

Оспорваната битка не излъчи победител и в двойката „Видимо доволни” – „Ветерен турист”. И тук двубоят приключи при 2:2, като „ветераните” изравниха в 38-ата минута чрез Мартин Маринов. Съотборникът му Венелин Христов откри резултата в 14-ата минута, но след това Винелин Петков и Павлин Калчев направиха пълен обрат.

В жребия за елиминациите, който бе изтеглен снощи, от тази група са включени „Лайтс”, Долапчиеви” и „Ветеран турист”. Щастливият трети тим, който продължава от групите с по четири отбора, е „Брайтън”, събрал 6 т. и положителна голова разлика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *