Лясковчанин създаде мобилно приложение за сексуални авантюри

Апликацията е хит в Англия, САЩ, Аржентина и редица други страни

 

24-ГОДИШНИЯТ ДИМО ТРИФОНОВ ОТ ЛЯСКОВЕЦ ЕДНОВРЕМЕННО ШОКИРА И ИЗНЕНАДА ПРИЯТНО МИЛИОНИТЕ ФЕНОВЕ НА „АЙФОН”. Той създава мобилно приложение, което е насочено към двойки, които си търсят трети партньор в леглото или имат по-нетрадиционни сексуални предпочитания. Апликацията стартира през 2014 година и веднага намира хиляди разкрепостени последователи. С всеки изминал месец броят на потребителите й нараства, а нашенецът става обект на интерес на световни медии и инвеститори, които пък желаят да закупят разработката му. Още през първата седмица, в която излиза продуктът, бива оценен на четвърт милион евро, а създателят му прогнозира, че до 5 години цената ще надхвърли 100 млн. евро.

Димо Трифонов казва, че като малък всъщност не е бил добър ученик и ЧЕСТО СЕ СЛУЧВАЛО ДА ГО НАРИЧАТ „ДВОЙКАДЖИЯ”. На 16 години обаче решава да се занимава с графичен дизайн. Така лека-полека усвоил материята и стартирал своята креативна дейност. Тази работа му се усладила, тъй като започнал да си докарва добри пари и в крайна сметка решил да продължи в същата насока. Работил е с големи компании като „Нокиа” и „Майкрософт”, а след като завършил средното си образование, получава оферта за работа в Лондон. Така преди 4 години той заминава за Англия, където започва да се занимава с реклами. Някои от тях за един от най-големите британски канали – Channel 4.

Идеята за нетрадиционното приложение му хрумнала случайно и когато я СПОДЕЛИЛ С НЕГОВИ ПРИЯТЕЛИ, ВСИЧКИ СИ МИСЛЕЛИ, ЧЕ СЕ ШЕГУВА. Димо обаче подходил сериозно и изпипал всичко по апликацията до последния детайл. Дава й името „3nder”, а обяснението гласи, че е насочена към двойки, които търсят идеалния трети партньор, и за самотници, които жадуват за ласки, но искат да запазят анонимността си. В приложението могат да се подвизават и хомосексуалисти, като валидно за всички хора е, че не е необходимо потребителите да се регистрират. Платформата е изцяло отворена, което дава възможност за достъп и на тези, които искат да проверят какво представлява просто от любопитство.

„Основната идея е, че имаш един лист от хора, които са организирани по определен радиус от мястото, където ти се намираш. По този начин виждаш хората наоколо, с които имаш общи интереси и желания, включително и сексуални. Има една функция swap-ване, с която да се харесате двамата и след това получавате известие. Оттам нататък можете да проведете разговор и после да организирате среща на живо”, обяснява 24-годишният лясковчанин.

Той уточнява, че ПРИЛОЖЕНИЕТО Е МНОГО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ ПОЗНАТИТЕ ДОСЕГА САЙТОВЕ ЗА ОНЛАЙН ЗАПОЗНАНСТВА със сексуална ориентация. Точно по тази причина то се превръща в сериозна тяхна конкуренция за кратко време. В него няма нито една гола снимка или нещо извратено, но въпреки това нарушава хармонията на всички тези сайтове за запознанства, които години наред трупат пари по този начин.

Младият графичен дизайнер не крие, че приложението му навлякло и много критики. В социалните мрежи има голям брой консервативни хора, които изразяват притеснение, че заради това приложение може да се увеличат венерическите болести. Нашенецът обаче смята, че тези прогнози са напълно безпочвени. „ПРИЛОЖЕНИЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА. АКО СИ СЕКСУАЛНО АКТИВЕН, ПО ПРИНЦИП ТРЯБВА ДА ХОДИШ И ДА СЕ ПРЕГЛЕЖДАШ НА ВСЕКИ ДВЕ СЕДМИЦИ! Винаги има хора, които не приемат такива неща. Мисля, че има и доста религиозни хора, които ще го отхвърлят. Като говорим за критики, смятам, че и в България апликацията не се нрави особено. Това е провокирано от консервативните възгледи на сънародниците ни. Все още хората с различна сексуална ориентация се възприемат по-трудно на Балканите, а това за мен е дискриминация. Апликацията, която аз създавам, ще помогне на тези хора да намират интимност по един дискретен за тях начин, без притеснение и без неудобни последствия”, твърди Димо.

Въпреки негативите обаче разработката му увлича хиляди хора. Лясковчанинът казва, че всекидневно получава съобщения от хора, които оценяват високо приложението. „Хората, които ми пишат, благодарят така, все едно съм открил лек срещу рака…”, допълва той. По повод апликацията към него проявяват интерес репортери от „Ню Йорк пост”, „Дейли мейл” и други популярни издания, които излизат с ексклузивни статии за иновативната идея на нашенеца.

Галина ГЕОРГИЕВА

7 thoughts on “Лясковчанин създаде мобилно приложение за сексуални авантюри

 • 29.01.2016 в 13:52
  Permalink

  Защо не мога да го намеря в Google Play? Излизат ми всякакви други резултати, но не и „3nder“ както е написано по-горе.

  Отговор
 • 29.01.2016 в 13:56
  Permalink

  Апликацията е за „Айфон“!

  Отговор
 • 29.01.2016 в 14:31
  Permalink

  На всякакво ейпълско произведение върви.

  Отговор
 • 30.01.2016 в 12:24
  Permalink

  Пробвах го на iPhone ми, но за да ми се покажат хората около мен иска да се логна (да разреша достъп) с Фейсбук профила ми.. ЪЪЪ.. кое му е анонимното?!

  Отговор
 • 30.01.2016 в 19:31
  Permalink

  Надяваме се, че е прибрал поне половин милион до момента. Ако е само празни приказки, така и ще си остане.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *