МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП. Прогноза за месец февруари, 2016 г.

Идеите ни са свежи и силни и притежаваме енергията да ги превърнем в реалност

 

Лунна диета през февруари: В дните от 1 до 7 февруари и от 22 до 29 февруари Луната е намаляваща. Организмът се освобождава лесно от излишните килограми. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 2, 3 и 4 февруари. В дните от 8 до 21 февруари Луната е нарастваща. Гладуването и диетите не дават желаните резултати. В този период хапвайте по малко и начесто, за да ускорите метаболизма. Подходящите дни за лунна диета този месец са 1 февруари – фаза последна четвърт, 8 февруари – фаза новолуние, 15 февруари – фаза първа четвърт, и 22 февруари – фаза пълнолуние. На 24 февруари можете да стартирате житния режим на Петър Дънов, който традиционно се прави през този месец.

Грижа за косата: Благоприятни за подстригване на косите са датите 5, 6, 20, 21, 22, 23, 24, 25 и 26 февруари. Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 1, 9, 10, 11, 18 и 19 февруари.

Важни звездни аспекти през месеца: На 1 февруари Меркурий и Уран са в квадратура. Изяснете мислите и емоциите си, не си правете прибързани изводи. Стремежът да се покажете по най-екстравагантния начин може да се възприеме лошо от хората около вас. На 3 февруари Марс и Плутон са в сесктил. В подем сме, чувстваме се силни и енергични. Можем да постигнем целите си, защото жадуваме добри резултати. Спортувайте в дните около тази дата, за да излеете енергията си в правилно направление. Ако я сдържате, тя лесно може да се трансформира в агресия.

На 6 февруари Венера и Плутон са в съвпад и Меркурий и Юпитер са в тригон. Използвайте целия свой интелектуален запас, за да бъдете забелязани в обществото, в което живеете. Идеите ви са свежи и силни, а и към този момент притежавате енергията да ги превърнете в реалност. Срещайте се с много хора, с които да обмените мисли и преживявания. Не се затваряйте в себе си в дните около този, за да не си причините депресия.

На 10 февруари е дългоочакваният за мнозина тригон между Венера и Юпитер. Това е аспектът на малкото и голямото щастие, на мъничката и мащабната стъпка. За всички ще има по нещо. Съдбата е подготвила подарък за всекиго. Поне веднъж ще се зарадвате от сърце в дните около 10 февруари. Не забравяйте, че идва и празникът на влюбените. Подгответе малък дар с любов за половинката си.

Свети Валентин, 14 февруари, идва с мощен аспект между Марс и Юпитер. Силна енергия залива сферата на любовта, като по-доминиращите партньори заемат активна роля във връзката. Очаквайте предложения за брак, облечени в оригиналност и идейност. Седмицата след 14 февруари е добра за бизнеса. Много спорни въпроси намират своето решение, защото всички сме отворени към внасянето на хармония и преборването на проблемите.

На 22 февруари е пълнолунието в Дева. Огледайте първо себе си и стартирайте процеса на промяна от собствената си гледна точка. След това пълнолуние започваме да затваряме завинаги страница по страница части от своето минало.

Не вярвайте в късмета си на високосната дата 29 февруари. Заради съвпада Слънце – Нептун този работен ден може да ви примами с лъжливи предложения, които да приемете само защото сте се сблъскали с тях на дата, повтаряща се веднъж на 4 години. Не бъдете суетни, за да избегнете проблеми.

 

ОВЕН

Нови шансове

 

През настъпващия месец имате шанса да дръпнете силно напред както в професионално, така и в лично отношение. Още в първите дни от месеца мнозина от вас ще се радват на неочаквана популярност и приемственост сред колеги и познати. По-предприемчивите ще се възползват и ще успеят. Останалите просто ще се възгордеят от факта, че мнението им е търсено и оценявано. Важни контакти към средата на месеца ще променят плановете ви, като ви насърчат за някакви инициативи. Определено февруари ще е месец, противоположен по успеваемост на януари.

 

ТЕЛЕЦ

Не вземайте решения

 

Много е важно през този месец да съберете мислите си и да се прицелите внимателно, преди да стреляте. Сами ще усетите колко сте хаотични, разпилени и разсеяни. Януари беше тежък и напрегнат месец, но въпреки това не ви донесе загуби. Такива обаче може да ви донесе февруари, защото не преценявате правилно нещата. Затова ще бъде най-добре да не взематe важни решения. Нервите ви не издържат и в семейството е възможно да повишавате по-често тон. За щастие, близките ще проявят разбиране.

 

БЛИЗНАЦИ

Не приемате отказ

 

 

През февруари не обсъждате, не разговаряте, а налагате мнението си, като се изживявате в ролята на еднолични диктатори. Напрежението около вас е осезаемо. Убедени сте, че предложенията, които правите, трябва на всяка цена да бъдат приети от вашите колеги и партньори. Не приемате отговор „не”. За съжаление, още през средата на месеца ще си вкарате автогол с този инатлив индивидуализъм. Ако сте достатъчно разумни, имате шанса да предотвратите много загуби, но за тази цел ще трябва да се съобразитеe и с отсрещната гледна точка.

 

РАК

Балансирайте с разум

 

Февруари ви носи известни промени, които ще ви харесат, защото ги приемате прекалено емоционално, повърхностно и несериозно. Всъщност не разбирате колко вредни могат да се окажат те за вас. Покъртителната емоция, започнала още от края на януари, ви пречи и няма да стихне, докато вие не слезете на земята и не осъзнаете нуждата от твърда почва под краката си. За да вървите равномерно и праволинейно по пътя си, е нужно да направите здрав баланс между страсти, емоции и реалност. Важен съвет за този месец е да не давате краен отговор и да не вземате крайни решения.

 

ЛЪВ

Прекалено съпричастни

 

През февруари ще трябва да се справите с чувството си за съпричастие към чуждата болка. Занимавате се прекалено с чуждите проблеми, с клюкарство и интриги. Това ви товари с излишна информация и губи излишно времето ви. Бъдете внимателни, защото през този месец всичко ви ранява. Мислите много за думите, които чувате около себе си. Изживявате всеки импулс с душата, а не с тялото си. Близките ви виждат, че влагате страст и емоция във всяко действие. На работното място се очакват трудности, но те са породени от това, че се вглъбявате в работата. Иначе делово нещата си вървят по вода.

 

ДЕВА

Впечатляващ успех

 

Още първата седмица за вас е важна, защото ви дарява с възможности. Колегите са на ваша страна. Време е обаче да спрете с полета в облаците и да слезете на земята. Захванете се по-здраво със задълженията си и спрете с почивките, болничните и извиненията. Нови идеи и хрумвания не бива да пропускате в началото на месеца. През целия период се характеризирате като странни и нетрадиционни. С това печелите. Очаква се до 20-о число да постигнете един доста впечатляващ успех, с който можете да се гордеете дълго време. Пазете се от завистливи хора.

 

ВЕЗНИ

Различни настроения

 

През февруари желаете да направите смели промени около себе си, но през целия месец така и няма да решите какви точно да бъдат те. Това се дължи на емоция, бушуваща вътре във вас, и трудно може да бъде преодоляна. Тя ще ви кара и да изпадате в крайни настроения – меланхолия, радост, агресия… На моменти ще сте мили и любвеобилни, на моменти – арогантни и заядливи. В любовта ще бъдете дръзки и ще ви харесва да отмъщавате. През втората половина от месеца обърнете внимание на колегите и колектива на работното място.

 

СКОРПИОН

Страх от риска

 

Плахи и нерешителни сте през по-голямата част от месеца. Нямате намерение да поемате рискове и отговорности, защото не желаете да залагате на карта материалното си състояние. Няма обаче да се разминете с предложение, което ще ви се стори доста примамливо. Бъдете особено внимателни през последните десет дни от месеца, когато се наблюдава прилив на силна енергия – и физическа, и психическа. Тя може да прерасне в агресия, която да се излива ежедневно върху близките ви. Бъдете по-тактични и дипломатични.

 

СТРЕЛЕЦ

Задоволявате се с малко

 

Променливо е поведението ви през настъпващия месец. На моменти ще обръщате по-голямо внимание на личния си живот, на моменти – на професионалния. Така и няма да намерите златната среда, което на този етап би било най-добрата позиция. Говорите повече от допустимото. Завързвате неподходящи партньорства, защото обръщате внимание на хора, които ви товарят и от които трудно ще се освободите. От друга страна, не се стремите към почти нищо в служебен план, защото някакво постижение през януари ви е накарало да се чувствате горди и да се задоволите с него. Липсата на мотивация ще се отрази и на бонусите ви в края на месеца.

 

КОЗИРОГ

Точно поведение

 

През февруари по-скоро летите в облаците, отколкото вървите по земята. Правите впечатление на колегите си с шегите и чувството си за хумор. Това е част от тактиката ви да им спечелите доверието. Не бива да сте прибързани и самоуверени. Като цяло вторият месец от годината е обещаващ, но нищо няма да ви се спусне от небето. Трябва да намерите точния начин на поведение, който да съответства на положението ви, на темперамента и намеренията ви. Иначе няма как да спечелите нечие внимание.

 

ВОДОЛЕЙ

В добра посока

 

Имате късмет през този месец. Не бива да прекалявате с новите запознанства. Не че ще бъдат неподходящи за вас, но ще ви изяждат от времето, което можете да оползотворите в гонене на целите си. Важното в случая е, че тръгвате в посока, която ще ви донесе не само положителни изживявания, но и успех. През втората десетдневка ще се справите с финансов проблем. Критична е третата десетдневка, когато ще се впуснете в проблемите на хората около себе си и ще забравите за собствените си потребности.

 

РИБИ

Планирайте бъдещето

 

Февруари е важен за вас с това, че ще трябва да планирате част от бъдещето си. В личния живот сте все така чувствителни. Тормозите се за най-незначителните и малки дреболии и с това се превръщате в мърморковци, дразнещи близките си. На работното място възможности за изява няма да ви липсват, напротив – имате шанса да получите предложения от няколко места. Бъдете резервирани. Не очаквайте много от тези предложения, за да не останете разочаровани.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Родени сте на 29 януари и сте толерантни и отстъпчиви хора. Често се съобразявате с чуждото мнение и не проявявате егоизъм. Причината е в датата, на която сте се родили. Тя обаче, от своя страна, ви поставя между чука и наковалнята. Мисията ви в този живот е да се научите да отстоявате мнението си, ясно да заявявате своите желания и да се борите. Бъдете вироглави и не отстъпвайте, когато видите трудност пред себе си. Това важи както за професионалния, така и за личния ви живот.

Навлизате в година на силни контакти, промяна средата на живот и всичко това може да ви донесе много усмивки, радост и пълнота във взаимоотношенията. Преценявайте добре всеки нов човек, който навлиза във вашето ежедневие. Избягайте от хората, които ви натоварват.

Здраве: Годината вещае крепко здраве, ако я изживеете в приятна компания и сред хора, които ви обичат и подкрепят искрено.

Като представители на знака Водолей, родени на 30-о число, от вас се очаква да бъдете много контактни, отворени към света и отдадени на обществото хора. Невинаги обаче сте такива, а напротив – често обичате да се затваряте в себе си, за да преживявате мигове на самота, вглъбеност в себе си и различни анализи. Носите велика духовност в себе си, натрупана през предходните прераждания. Парили сте се от хората и от тяхната склонност да ви предават. Това се е случвало, защото сте били доста доверчиви. Сега обаче рядко се доверявате и го правите единствено на своите най-близки. Понякога сте трудно контактни и предпочитате да си стоите сами. В компания ви трябва малко повече време, за да се отпуснете и да започнете нормален разговор.

Навлизате в рутинна година от живота си, която има за цел да ви срещне с преодолими трудности и да ви научи на издръжливост. Затова с много хъс и амбиция изживейте всеки миг на затруднение, за да докажете, че с труд и упоритост, макар и по криволичещата стръмна пътечка, вие ще достигнете върха.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

Избрали сте си кармична разплата, която трябва да понесете през този живот, щом сте родени на 31 януари. Тази кармична разплата се изразява в трудности, с които ежедневно се сблъсквате и които трябва да изживеете достойно. Вървете смело и с високо вдигната глава. Умеете да се справяте с всяка бариера, паднала пред вас, защото притежавате скрита сила и изключителни способности, които сте развили в някое от миналите си прераждания. Просто вървете напред с мисълта, че това, което не ви убива, ви прави по-силни.

Навлизате в една прекрасна година на радикални промени, активност и дееспособност. Бъдете силни, упорити и вършете винаги докрай това, с което сте се заели – важна предпоставка за успеха ви. Ако ви се налага да излезете в чужбина, това е най-подходящата за тази цел година.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхиалната система. Можете да спрете цигарите, ако решите, че му е дошло времето сега.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *