14 четения

Представиха новата Национална програма за младежта

Две подпрограми, които ще бъдат финансирани на проектен принцип, са включени в новата Национална програма за младежта. Цялата програма беше представена в края на миналата седмица в Младежкия дом във Велико Търново.

Разкриване на младежки информационни консултантски центрове предвижда първата подпрограма. Втората дава възможност младите хора да пишат и да работят по собствени инициативи в осем области – доброволчеството, насърчаване на здравословния начин на живот, активизиране на младите хора в малките населени места, младежкото предприемачество.

Националната програма за младежта, която все още е само в работен вариант, беше представена от Гергана Джугларска, която работи в дирекция „Младежки политики” в Министерството на младежта и спорта. Тя гостува в Младежкия дом в информационния ден, посветен на младежките проекти и инициативи, които биха получили финансиране от програмата. До края на миналата година младежки информационни консултантски центрове е имало в почти всички областни градове в страната. Предстои те да бъдат облечени в нови стандарти и в тях да се предлагат различни консултантски и информационни услуги, както и различни видове обучения за младежи от 15 до 29 години.

В срещата участваха представители на общини и общински съвети, младежи от ученически съвети и парламенти от цялата област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!