Близнаци от ШК „Етър“ с отличия от състезания в София и Плевен

Медали от два турнира по ускорен шах за деца до 10 години, проведени в събота, взеха състезателите на ШК „Етър“. В София традиционният турнир Bulgaria Mall събра 68 участници, които имаха отделно класиране до 8 и 10 г. за момичета и момчета. Поставеният под N 1 Александър Ташев от София спечели убедително турнира със стопроцентов резултат, което не е изненада, тъй като оглавява и световната ранглиста за възрастта си. Пламен Стоянов от „Етър“ финишира на 8-о място в генералното класиране с 5 точки, като записа 4 победи, 2 ремита и само една загуба от шампиона на България Валентин Генов.

Силно се представиха 6-годишните близнаци Слав и Веселин Чамуркови, окичили се съответно със сребърен и бронзов медал при 8-годишните. Те завършиха с по 5 т., колкото има и първият в класирането Росен Александров. Това е втори медал на национално състезание за Веско само от началото на тази година, а този път бе изпреварен по показатели от своя брат Слав. Двамата имат по 5 победи и 2 загуби от 10-годишни съперници.

В същото време в Плевен се проведе турнирът “Проходната пешка” с участието на 27 деца. Интересното е, че отново близнаци от ШК „Етър“ заеха призови места. Стилиан и Кристиан Ангелови финишираха с по 4,5 точки и се подредиха втори и трети, като загубиха само от представителката на домакините Нора Рашева и направиха реми помежду си. Съотборникът им Максим Кънев завърши 14-и с 3 т., а дебютантът Боян Цаков записа 2,5 т.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *