5 четения

Женското футболно първенство се подновява на 20 март, „Болярки“ почват с гостуване в София

На 20 март стартира пролетният дял от първенството на женската „А“ група, съобщи старши треньорът на „Болярки“ Валентин Витанов. В първия кръг великотърновки гостуват на „ЛП Суперспорт“ в София, а във втория на 27 март посрещат във В. Търново състава на „Севлиево лейдис“.

През тази седмица повечето момичета от школата на женския футболен клуб в старата столица почиват, тъй като е междусрочната ваканция, но от началото на следващата тренировките се подновяват, тъй като в края на месеца започват турнирите при подрастващите.

12-годишните започват в Дряново на 27 февруари, където ще срещнат връстничките си от „Спартак“ (Варна), „Светкавица“ (Градешница) и „Боруна“ (Царева ливада). На 2 април същите отбори се събират във Велико Търново.

На 12 март започват участието си 15-годишните девойки, като първият им турнир е в Севлиево. Техни съпернички са „Етър В. Търново“, „Севлиево лейдис“, ЖФК „Габрово“, „Дунав“ (Русе) и „Спартак“ (Варна).

26 март е първата дата на 17-годишните, които също ще мерят сили в Севлиево срещу домакините от „Севлиево лейдис“, „Етър ВТ“ и „Чавдар“ (Троян).

През есента подрастващите футболистки на „Болярки“ спечелиха всички турнири, в които участваха, и сега желанието е серията да продължи, подчерта Валентин Витанов. Шампионска титла ще защитават 17-годишните девойки, по-малките също са амбицирани за водеща роля в страната, женският отбор си поставя за цел призовата тройка в крайното класиране на първенството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!