20 четения

ОП „Зелени системи” спестило 1,5 млн. лв. от разходите за комунални дейности

С БЛИЗО 1,5 МЛН. ЛВ. Е НАМАЛИЛО РАЗХОДИТЕ НА ОБЛАСТНИЯ ГРАД ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ ОБЩИНСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ „ЗЕЛЕНИ СИСТЕМИ“ от създаването си преди три години до момента.

Стартовата дейност на „Зелени системи“ е почистване и поддържане на зелените площи в централната част на Велико Търново и квартал „Картала”, за което е гласуван първоначален бюджет в размер на 350 000 лв. След обсъждане в Общинския съвет през 2014 г. са възложени допълнителни дейности, като транспортирането на битови, промишлени, строителни и други отпадъци, поддържането на чистотата на улици, тротоари и обществени пространства, почистването на дерета, гробищни паркове и т. нар. „просветляване” на четвъртокласната пътна мрежа.

Това е довело до нарастване на щата на предприятието от 21 на 80 човека. През 2015 г. ОП „Зелени системи” поема метенето и хигиенизирането на обществените пространства във Велико Търново, в това число тротоарите и зоните около автобусните спирки. За целта са ангажирани още 52 работници, а щатът става от 132 служители. През годината дружеството осъществява също сметосъбирането на 32 села, косене и просветляване на 208 километра четвъртокласна пътна мрежа, почистване на 952 декара гробищни паркове във Велико Търново и населените места.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Един коментар за “ОП „Зелени системи” спестило 1,5 млн. лв. от разходите за комунални дейности

  • 05.02.2016 в 20:52
    Permalink

    Стига с тези хвалби и изживявания,бъдете коректни и честни към гражданите които си плащаме данъците.Къде е екологията,отидете и вижте в с.Ресен колко се застояват контейнерите за смет и около тях започват да стават бунища,е много прекрасно си вършат дейностите по хвалби и говорене.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!