СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП. Прогноза за периода 5 – 11 февруари

Ако очаквате да получите нещо хубаво, първо трябва да се потрудите за него

 

 

Здраве: В петък и събота можете успешно да лекувате зъбите си и да почистите зъбния камък. Избягвайте манипулациите на кожата и претоварването с физически упражнения. В неделя и понеделник се обличайте според температурата навън. Лошото кръвообращение може да причини изтръпване на крайниците и чувство за студенина. Дните от петък до понеделник включително са неблагоприятни за вадене на зъби. Във вторник и сряда е повишена опасността от гъбични и вирусни заболявания. Избягвайте употребата на лекарства и алкохол. В четвъртък е възможна поява на главоболие. Не прекалявайте с престоя пред компютъра и телевизора.

Красота и външен вид: Благоприятно време за подстригване на косите са дните петък и събота. Заради движението на Луната в Козирог и фазата й растежът се забавя, а косъмът се заздравява. От неделя до сряда включително дните са неблагоприятни за всякакви процедури по подмладяване на кожата, подстригване на косата, маски на лицето и коламаска. Можете да посетите козметика си за тези процедури в четвъртък.

Хранене и диета: В дните от петък до неделя Луната е намаляваща. Можете да се възползвате от възможността да пазите диета и да отслабнете. В понеделник е новолуние и стартът на лунната диета е в 16.38 часа. От 8 до 22 февруари Луната е нарастваща. Ограничавайте количествата храна и хапвайте минимум по 5 пъти на ден в малки грамажи, за да поддържате организма си в енергиен комфорт. В дните между 8 и 22 февруари диетите са неефективни.

Основни звездни аспекти: Предстои ни фаза новолуние – период на новости и стремежи с настъпването на новия лунарен месец. Сега е важно да обърнем внимание на едно от златните правила в астрологията – завършвайте всичко в живота си на намаляваща луна (от пълнолуние към новолуние) и започвайте всичко на растяща (от новолуние към пълнолуние). Тази седмица чудесно съчетава тези два периода. До понеделник точно в 16.38 часа можем да завършим всичко изостанало и старо от миналия месец. След този час е времето за поставяне на ново начало, за да бъде успешно то. Да внимават всички, родени в Козирог, Водолей, Риби и Овен. Тяхната седмица ще бъде значима.

Труден ще е уикендът. Венера напредва в Козирог, където заедно с Луната образува напрежение с две ключови планети – Плутон и Уран. Не разчитайте на симпатии, за да разрешите проблемите в живота си. Не подценявайте малките трудности, защото те могат да се окажат препъни-камъка по пътя ви. Импровизирайте и разнообразете любовната си връзка, за да не се окаже, че е станала прекалено скучна. Но не го правете чрез търсене на други партньори, а преоткрийте новото в настоящата си половинка. В неделя Слънцето и Марс са в квадратура. Не можете да избягате от напрежението, което е обсебило почивния ден. Не започвайте нищо ново и бъдете по-мнителни, когато трябва да предприемате действия. Проявете смелост само там, където сте сигурни, че можете да очаквате успехи. Заложете на сигурното.

В понеделник е новолунието във Водолей. Отговорността е лично ваша да се предпазите от нежеланите нови контакти, които могат да ви донесат доста разочарования в близко бъдеще. Преоткрийте истината за своята собствена независимост, като се проявите като такива, каквито сте, пред своите приятели, вместо да търсите други познанства. Те могат да се окажат ласкателни и лицемерни. Преодолейте физическата умората с повече активност.

Във вторник и сряда се чувства енергията от тригона между Венера и Юпитер – благоприятен аспект, който колкото дава, толкова и взема. Това е аспект на малкото и голямото щастие. За всекиго съдбата е подготвила по нещичко. Но разбира се, в природата енергията не се губи, а само се трансформира. Затова е нужно, ако очаквате да получите нещо хубаво, първо трябва да се потрудите за него. Дайте приноса си през цялата идна седмица. Луната е растяща, с което расте и шансът новите начинания да са увенчани с успех.

 

ОВЕН

Не отлагайте нищо

 

Предстоящата седмица за вас е на емоционален и професионален подем. Струпването на планети в Козирог е причината да организирате правилно делата си и да направите планове за съвсем близко бъдеще. Новолунието във Водолей ви помага да преосмислите емоционалния си живот и да разширите кръгозора от приятели и познати. Разбира се, не трябва веднага да се доверявате на новите контакти в живота си. Квадратурата между Марс и Слънцето изисква да действате сега, днес, в настоящия ден. Не отлагайте нищо за утре.

 

ТЕЛЕЦ

Лично мнение

 

Венера напредва в Козирог – едно благоприятно положение за вас от страна на планетата управител на знака ви. Възможностите не са никак малко и те са продиктувани от нуждата да смените нещо около себе си, да направите промени в емоционален и личностен план. Мнозина започват обучение, други предприемат дълги пътувания. Новолунието във Водолей ви помага да реорганизирате делата си на работното място. Да внесете ред и хармония там, като внесете част от новаторското си мислене. Не се лишавайте от споделяне на лично мнение.

 

БЛИЗНАЦИ

Правите избор

 

През тази седмица усещате, че нещо ви тежи. Липсва ви хармония вътре в душите ви. Непримирими сте с някои обстоятелства, с които се налага да живеете. Изборът е във вас самите – дали да се съгласите с живота си, или да го промените из основи. Според планетите благоприятният избор е първият, поне на този етап. Новолунието във Водолей ще ви помогне да се научите да живеете според това, с което разполагате. Не сте лишени от любов и разбирателство. Все още е рано да постигнете мечтите си, но и това ще стане.

 

РАК

Нови светове

 

За разлика от Близнаците, вие сте в пълна хармония със себе си. Очакват ви желани, планувани и мощни промени, които ще окажат влияние върху вашия емоционален статус. Чувствате се по-уверени в себе си. Струпването на планети в Козирог е причина да бъдете извадени от зоната на комфорт, която чувствате към този момент. Но вие се справяте чудесно с това предизвикателство и пред вас се откриват нови светове. Новолунието във Водолей изисква да не давате пари на заем. Очаквайте финансово предложение.

 

ЛЪВ

Живейте сега

 

Очаква ви активна седмица, която изисква да бъдете адаптивни към обстоятелствата и капризите на съдбата. Не отлагайте нищо за утре, важно е да го свършите днес, в настоящето. Струпването на планети в Козирог ви помага да мислите по-мащабно относно своя начин на живот – здравословна среда, социални контакти, всичко онова, което ви е полезно и ви помага да вървите напред. Не се инатете, ако невинаги чувате каквото искате да чуете. Приемете и се вслушайте в съветите на хората около себе си.

 

ДЕВА

Планирате диета

 

Очаква ви благоприятна седмица. Струпването на планети в Козирог ви се отразява чудесно и мотивиращо. В състояние сте да стартирате нови проекти, които да дадат добри резултати в бъдещето. Новолунието във Водолей изисква да започнете редовното за всяка година душевно и телесно изчистване. Намалете порциона си, за да се подготвите за диета или хранителен режим, веднага след като Луната е във фаза пълнолуние. Можете да планирате житен режим, който да стартирате на 24 февруари.

 

ВЕЗНИ

Хармонични отношения

 

Седмицата е напрегната за вас не толкова заради планетарното разположение, а по-скоро заради настроението и нагласите ви. Венера напредва в Козирог, откъдето насочва вниманието ви към областите в живота, с които не можете да се примирите. Налага се бързо да свикнете с тях и да се адаптирате към всички неудобства – отново за ваше добро. Новолунието във Водолей идва с промени, новости и шансове да се отдадете на една жадувана промяна в личен план. Тя обаче няма да се състои, ако не сте в хармония със самите себе си.

 

СКОРПИОН

Променлива седмица

 

Предстои ви разнообразна и променлива седмица. Изживявате нестабилен период в емоционален и личен план. Венера напредва в Козирог и образува съвпад с Плутон – вашия управител. Време е да преодолеете недостатъците си, като ги трансформирате в свои плюсове. Общувайте по-освободено и приемайте хората такива, каквито са. Не искайте да ги променяте. Променете се вие. Новолунието във Водолей е причина този процес на промяна да стартира от семейните взаимоотношения. Близките ще ви дадат тона за новото ви амплоа, а вие ще продължите напред с трансформацията.

 

СТРЕЛЕЦ

Променете средата

 

През тази седмица ще ви се дадат много обещания, но малко от тях ще бъдат изпълнени впоследствие. Внимавайте, за да не повярвате на нещо, а после да се окаже, че надеждите ви са били напразни. Съвсем нормално е през този период да гледате повече за личното си щастие и личния живот. Новолунието във Водолей е причина да търсите нови хоризонти, нови познанства и дори да смените изцяло средата си на живот. Бъдете спокойни, уравновесени и в хармония със себе си.

 

КОЗИРОГ

Нови хора сте

 

За вас предстои важна февруарска седмица. Причината е струпването на планети във вашия знак. Определено не чувствате лекота, а затормозяване в ежедневието си. Хилядите задачи и срокове, които трябва да спазвате, ви тежат. Организирайте се и свършете всичко навреме. Идва момент на окончателна промяна. Тя вече е започнала в емоционален и личен план, но през тази седмица следва да бъде завършена. Нови хора сте, с нов начин на мислене и нов мироглед. Приемайте хората около себе си и им казвайте истината в очите, независимо от това какво искат да чуят те.

 

ВОДОЛЕЙ

Градите нещо ново

 

Очаква ви важна седмица от месец февруари. От една страна, намирате се в така наречения период на Сатурнова дупка, който с нищо не пречи на просперитета ви. От друга, новолунието във вашия знак ви помага да съберете сили, да скъсате с нещо старо и на негово място да изградите нещо ново, по-хубаво и здраво. Като цяло прогнозата е позитивна, защото ви позволява да градите живота си и да правите благоприятни промени. Заради струпването на планети в Козирог често ви се иска да се усамотявате и да премисляте битието си. Нормално е, правете го.

 

РИБИ

Увереността ви помага

 

И вие се намирате в един благоприятен етап. Струпването на планети в Козирог е силна планетна конфигурация, която ви дава мотивация и сила да се справите с някои проблеми в живота си. Завършете всичко, което сте оставили недовършено. В понеделник е денят на новолуние. Време е за ново начало или за поставяне основите на нещо ново през тази година. Емоционално се чувствате стабилни и в хармония със себе си през целия период. Това е и причината да напредвате с бързи темпове, уверени в себе си.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Вечно променливи, вие, родените на 5 февруари, обожавате новостите, световете, изпълнени с приключения и нестандартни изживявания. Внимавайте, отдавайте повече време и внимание на значимите неща от живота, за да не се окаже някой ден, че сте живeли повърхностно. Проблемите си създавате сами, но лесно се измъквате и справяте с тях. Познавате дълбините на човешката психология и затова често влизате под кожата на другите хора. Не злоупотребявайте с това ваше качество.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите години. Налага се да поправяте грешки, да правите компромиси. Това е идеална година за преквалификация или обучение.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

Родени сте на хубава дата – 6 февруари. Вие сте уравновесени и последователни представители на знака Водолей. Знаете какво точно искате и затова успявате да го постигнете. На моменти сте нетърпеливи и изпреварвате обстоятелствата. Това е причината успехите ви да бъдат временни. Направете така, че те да са постоянни. Вие сте от хората, за които е важно да имат семейство и уютен дом. Стремете се към тези изконни ценности, за да ги постигнете бързо в живота си.

Навлизате в година на материална стабилност и финансова сигурност. Работете усърдно и вашите усилия ще бъдат възнаградени. Важно е да не оставате без работа през следващите 12 месеца, за да не бъдете трайно безработни в идните 9 години. Вземайте паричен заем, само ако сте сигурни, че ще го върнете до Нова година.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания. Пазете зъбите и кожата.

Съдбата ви е отредила да се родите на 7 февруари. Вие имате късмета да не срещате големи трудности в живота си и често да постигате целите си с малко усилия. Мисията ви в този живот обаче е много сериозна – от голямо значение е да се образовате до най-висока степен и да преподавате своите знания на другите хора. Още от малки обичате да четете и страстта ви към новото е силно изразена. Не обичате да вървите по отъпканите пътеки на живота, а сами искате да прокарате пътища. В любовта ще сте най-щастливи, ако срещнете своята духовна половинка. Затова не бързайте да сключвате брак, докато интуитивно не почувствате, че е дошло време за това.

Навлизате в емоционална и завършваща година, през която можете да сложите край на доста недовършени в миналото дела. Подгответе се за едно ново начало точно след дванайсет месеца, но дотогава си разчистете пътя, като се отърсите от старите неща около себе си.

Здраве: Възможни са чести главоболия, проблеми с очите и зъбите и инфекции.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.