5 четения

Град в Бразилия въведе задължителни тестове за алкохол на общинските съветници

Председателят на общинския съвет на Пианко, селище в североизточна Бразилия, реши да подложи колегите си на задължителни проверки за алкохол преди да влизат в заседателната зала, след като му дотегнало да идват на работа пияни, предаде Франс прес, като се позовава на местни медии.
Педро Аурелияно да Силва, от центристката партия Бразилско демократично движение, искал да сложи край на оживените спорове между съветниците, дължащи се в повечето случаи на прекаляването с алкохола.
По време на едно от заседанията от джоба на съветника Антонио Азеведо Шавиера от Национална партия на трудещите се, изпаднала бутилка уиски. Без да мигне, той обявил, че „всички съветници тук пият. Аз приемам пет до шест дози на ден по препоръка на кардиолога ми“.
Според председателя на общинския съвет на Пианко, на 400 км от Жоао Песоа, столицата на североизточния щат Параиба, след закупуването на дрегери в края на 2014 г. кавгите намалели. Покупката била одобрена от местните жители, които кръстили общинския съвет „Кучкарника“ поради препирните, „подобни на боеве с кучета“, които редовно ставали там.
„Ако не бях взел тези мерки, Общината трябваше да спре работата си“, защити решението си председателят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!