100 четения

“Тера Трак” е футболният първенец на Велико Търново в зала

За четвърта поредна година Илиян Димитров е голмайстор на надпреварата

 

Отборът на “Тера Трак” спечели зимния турнир по футбол във В. Търново, организиран отлично от Зоналния съвет на БФС в старата столица. Воденият от Тихомир Тодоров тим игра силно във всичките си мачове от надпреварата и записа впечатляващата голова разлика от 40:7. Финалът и срещата за 3 – 4-то място на състезанието се проведоха пред над 1000 зрители в ДКС “В. Левски” и бяха ръководени коректно от реферите Станислав Ставров и Светлин Пъшев. Шампионите започнаха ударно срещу опитния състав на “Лайтс” и за седем минути поведоха с 3:0. Ивайло Тодоров откри резултата във 2-рата минута, в 5-ата и 7-ата Илиян Димитров добави още два гола и наклони сериозно везните в полза на отбора си. В края на полувремето Калин Иванов върна надеждите на опитните играчи на “Лайтс”, намалявайки на 3:1, а веднага след подновяването на играта Илиян Димитров удари греда. Втората част тръгна с ново попадение на Ивайло Тодоров за 4:1, което окончателно предреши крайния изход на двубоя. До края на мача Калин Иванов вкара за 4:2, а Илиян Димитров фиксира окончателното 5:2 и записа в личната си сметка хеттрик.

Освен Димитров и Ивайло Тодоров за “Тера Трак” играха още: Анатоли Гугов, Петър Петров, Илиян Илиев, Росен Ванков, Тодор Чирпанов, Георги Колев, Тихомир Маринов и Цветелин Борисов.

Преди финалната среща се изигра мачът за трето – четвърто място. В него ФК “Севлиево” пречупи “Амфора” (Драганово) с 2:1. Димитър Кушев изведе “Амфора” напред в 13-ата минута, но в 23-тата и 25-ата Георги Иванов направи пълен обрат.

Председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Трифон Иванов връчи купата, златни медали и премия от 400 лева на първенците от “Тера Трак”. Секретарят за Зоната Игор Бакьов награди с купа, сребърни отличия и 300 лева вторите от “Лайтс”. Стефан Чакъров – бивш капитан на “Етър”, отличи с бронзови медали третите от ФК “Севлиево”, за които имаше също красива купа и 200 лв.

Призът за най-добър вратар стана притежание на стража на “Тера Трак” Анатоли Гугов, за когото освен красива статуетка имаше и 50 лева.

Съотборникът на Гугов – Илиян Димитров, заслужи наградата за Стрелец N 1 с актив от 16 гола. Любопитно е, че нападателят за четвърта поредна година е най-резултатният играч на турнира. За него освен статуетка и премия от Зовалния съвет имаше още премия от 350 лева от спонсора на “Тера Трак” и книгата “90 години ФК “Етър” от Ангел Ганцаров.

Две специални награди връчи по време на церемонията Трифон Иванов. Бронзовият медалист от САЩ – ‘94 отличи с плакети за съществен принос към организирането и провеждането на турнира ветераните на великотърновския футбол – Стефан Чакъров и Трендафил Коцев. Двамата са играли на турнира през 60-те години на миналия век, по-късно Чакъров е бил съдия, а през последните години заедно са сред най-активните в организацията на надпреварата.

Снимки Пламен БОДУРКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *