Австралиец ще се храни цяла година само с картофи

През цялата 2016 година австралиецът Андрю Флайндърс Тейлър ще се храни само с картофи, в опит да престане да преяжда с други ястия, пише в. „Метро“.

36-годишният жител на Мелбърн документира своя експеримент в Ютюб и Фейсбук. Той бил отвратен от нездравословния си начин на живот, който водел, и от ужасните си хранителни навици, които докарали теглото му до 151 килограма.

Първото си блюдо с картофи Тейлър изконсумирал на 1 януари тази година. Той не използва олио при приготвянето на еднообразното си меню. Картофената диета засега дава резултати – австралиецът вече е смъкнал 10 килограма, без да прави никакви физически упражнения.

Тейлър искал да промени драстично отношението си към храната. Тя трябвало да се превърне в „гориво“, а не да бъде обект на лакомия.

Диетолози обаче съветват хората да не следват примера на Тейлър. Яденето единствено на картофи в продължение на 12 месеца може да се окаже доста вредно за здравето, защото те не могат да удовлетворят всички нужди на организма откъм минерали и витамини. По всяка вероятност при Тейлър ще се наблюдава недостиг на желязо, което ще предизвика у него хронична умора. Липсата на калций пък ще се отрази на костната му система.

Тейлър обаче твърди, че е предприел картофената диета, след като се е консултирал с личния си лекар. По негова препоръка той ще редува белите картофи със сладки картофи. Дневно той консумира по 3 килограма от тях. /Стоян Кирчев/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *