91 четения

Българо-италианско семейство поде кампания за събиране на средства за многодетна майка

Благодетелите ще правят масажи, а 70% от събраната сума ще дарят на бедстващото семейство

 

ТЪРНОВКАТА КАТЯ ИВАНОВА И НЕЙНИЯТ СЪПРУГ ДЖОРДЖО КОНТЕР ОРГАНИЗИРАТ В СТАРАТА СТОЛИЦА ИНИЦИАТИВА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА СЕМЕЙСТВО С ДЕВЕТ ДЕЦА от созополското село Зидарово. Кампанията ще продължи 6 дни през февруари, в които всеки желаещ може да отиде на специален енергиен масаж, а 70% от събраната сума ще бъде дарена на многочелядната фамилия. В края на акцията ще се проведе парти, по време на което ще бъде обявен списъкът с включилите се, както и размерът на събраните средства. Благодетелите ще представят и документ за преведената сума, за да гарантират прозрачността на кампанията.

Катя Иванова е на 46 години от Велико Търново. Тя е учител по английски език и специалист по шиацу масаж. Заедно със съпруга си през 2008 година завършват курс по този японски метод, част от физикалната терапия. Оттогава двамата практикували масажа през свободното си време, но отскоро решили да предлагат уменията си в собствено студио. „Смятаме, че е хубаво във Велико Търново да има място, където хората да могат да се събират, да имат приятни моменти, в които да обръщат внимание на здравето и доброто си настроение. Много е важно човек да обръща внимание на себе си, да се зарежда с положителна енергия и така ще бъде най-пълноценен за себе си, семейството и околните. Все повече хора, за щастие, споделят това мнение и се стремят да подобряват себе си и съответно взаимоотношенията си с другите хора“, сподели търновката.

Преди седмица тя попаднала на статия за семейство от село Зидарово, което не смогва да изхрани децата си. „Майката се казва Красимира Василева и е българка. Пред медиите тя казва, че се намира в много затруднено положение и не може да прати децата си на училище, защото нямат обувки. СИЛНО МЕ РАЗВЪЛНУВА НЕЙНИЯТ СЛУЧАЙ, ЗАЩОТО УСЕТИХ В ДУМИТЕ Й ОТЧАЯНИЕ. Тя неведнъж казва, че не иска да проси, а желае да си намери работа, за да може да посреща нуждите на семейството си. Тъй като аз работа, за съжаление, не мога да й осигуря, звъннах й лично да разговаряхме. Сподели, че семейство от Варна я е посетило и е дарило обувки, но въпреки всичко ми се искаше да направя нещо за нея“, разказа Катя. Помислила по въпроса как може да бъде полезна и обсъдила със съпруга си идеята да стартират благотворителна акция.

ХРУМНАЛО ИМ ДА ОРГАНИЗИРАТ КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА КРАСИМИРА, В КОЯТО ДВАМАТА ДА ПРЕДЛОЖАТ УМЕНИЯТА СИ НА СИМВОЛИЧНА ЦЕНА. „Идеята ни се роди естествено, защото, когато бяхме в Италия и се обучавахме за масажите, проведохме една такава благотворителна кампания и отново средствата дарихме за благотворителност. Сега преценихме, че можем да помогнем, като предоставим 70% от сумата, която успеем да съберем чрез процедурите“, твърди 46-годишната жена. За да няма съмнения или възможност за спекулации с каузата на двамата, те решили всеки, който желае да се подложи на този масаж, да бъде записан с името си в специален списък. „Целта е след края на акцията да се изчисли колко хора са участвали и каква сума е преведена. Искаме всичко да бъде прозрачно. Хората, които искат да се подложат на масажа, трябва предварително да се запишат на телефон 0896 775 766“, заяви тя.

КАТО ВЪЗМОЖНИ ДНИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ СА ПОСОЧЕНИ ВСЯКА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА. „Идеята е хората да са свободни в определените дни, а това обикновено са уикендите. Така и самите ние можем да се подготвим за процедурите“, уточни Катя. Специалистката обясни, че шиацу масажите са много по-различни от традиционните масажи. Те не се правят на голо, а ефектът им е да действат на енергийно ниво. „Практикува се на специално легло и матрак от естествени продукти – лен и памук. Доказано е научно, че както съществуват кръвоносните съдове, така съществуват и енергийни канали, по които протича жизнената енергия. Самият масаж цели да помогне на организма да възстанови правилния енергиен поток, защото, когато има някакви нарушения в него, човек се разболява. Нашето тяло така е създадено от природата, че да се самовъзстановява, и това е един от начините, коригирайки потока, то като един съвършен компютър да се препрограмира и самовъзстановява. Усещането е много приятно и човек се зарежда с енергия. Хубаво е да се прави и като профилактика, за стимулиране на имунната система“, допълва Катя.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!